2021 Audi Q5 Sportback'in Örtüsü Kalktı

SUV modellerde daha eğimli bagaj çizgisine sahip versiyonlar hep daha sportif olmuştur. Mercedes-Benz GLC Coupe ve BMW X4'ün bir süredir yer aldığı bu tasarım grubunda Audi geç kalmıştı.

Q5 Sportback ile geç olsun güç olmasın diyen Audi, standart Q5'in çizgilerinden neredeyse hiç dışarıya çıkmamış diyebiliriz. Keskinleştirilen aydınlatma grubu, üstünde oynanılmış hava girişleri ve tampon çizgileri Sportback Q5'i standardından ayırıyor.

Audi araçla beraber, standart ve ayarlanabilir özellikle çeşitli süspansiyon seçenekleri sunuyor. Dikkat çeken havalı süspansiyon, aracı 6 cm indirip kaldırabiliyor. Sürücü'nün ayarlayabileceği 4 farklı konfigürasyona sahip stop lambaları, standart Q5'in yanı sıra Sportback'te de yer alıyor. Dinamik ışıklara sahip olan ve arkadan kontrolsüz gelen sürücülere uyarı verebilen bu stop lambaları güzel detaylar arasında.

Plug-In Hybrid Versiyonunu Standart Q5'ten Alamadı

Motor kaputu altına indiğimizde Q5'inki ile bir fark olmadığını görebiliriz. Fakat Plug-In Hybrid seçeneğini sportif kardeşine vermemiş Q5. Sportback'in dört ve altı silindirli motorlardan güç alan normal ve S versiyonları bulunacak. 265 beygir güç, 370 Nm tork değeri üreten hafif hibrit 2.0 TFSI ve 354 beygir güç ve 500 Nm gücündeki 3.0 V6 versiyon da kaputun altına girecek olan olanaklardan biri.

Sportbackin iç tasarımı, Audi'nin güncel tasarım dilini içeriyor. Yeni nesil Audi'lerin yanı sıra göğüse gömülü ekran yerine göğüsün üstüne çıkarılmış bir 10.1 inç ekran var. Standart olarak Apple CarPlay'in de geldiğini söyleyelim. Audi'nin Virtual Cockpit teknolojisi bu araçta da kullanılmış. Ambiyans aydınlatması, deri koltuklar, ahşap detaylar da iç tasarım dilinin birer parçası.

2021'de piyasaya girecek olan Q5 Sportback ile ilgili herhangi bir fiyatlandırma şu an söz konusu değil. Kardeşi standart Q5'ten pahalı olacağı aşikâr. Ülkemizde 2.0 Turbo Dizel 190 beygir 400 Nm torklu versiyonu 897.593 TL'den satışta. Sportback versiyonunun 1.000.000 TL'den düşük olacağı pek ihtimaller arasında sayılmaz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us