Yeni ve Gösterişli Hyundai Tucson Tanıtıldı

Her geçen gün çeşitlenen SUV pazarına çarpıcı tasarımıyla damga vuran Hyundai, yeni Tucson'la dikkatleri üzerine çekti.

Yeni Hyundai Tucson çarpıcı tasarımı ile bakanın dönüp bir daha bakmasını sağlıyor, özellikle ön tarafta yapılan değişiklikler tasarımın mihenk taşını oluşturuyor. Farlar kapalı olduğu zaman sanki tek parçaymış gibi görünen ön panjur en ilginç tasarım. Farlar açılınca 5 parçaya bölünmüş LED farlar ve tampon köşelerindeki aydınlatmalar şık bir tasarımı ortaya çıkarıyor.

Aracın arkası ise ince uzun stop lambalarıyla kendini belli ediyor. Ön panjurdaki üçgen tasarım çizgileri stop lambalarında da kullanılmış. Ancak arka camda kendine yer bulabilen marka logosu tasarımı tamamlıyor. Arka difüzör ise önceki nesil Tucson ile benzer yapıda.

Aracın yan tarafı dolgun çamurluklar ve keskin hatlardan oluşuyor. Dışarıya taşan geniş etek tasarımı da araca hacim katmış. 19 inç'e kadar alınabilen jantlar da özellikler arasında. Önceki nesile göre 20mm daha uzun, 15mm daha geniş ve 5mm daha yüksekte olan yeni Tucson, tasarımıyla önceki nesilden daha şık ve heybetli görünüyor.

Aracın iç mekanına gelecek olursak önceki nesilden farklı, geniş, ferah ve göz yormayan bir tasarıma sahip. Klima menfezleriyle bütünleşen göğüs tasarımı göze çok güzel geliyor. Bu genişlik ve ferahlık opsiyonel olarak alınabilen cam tavanla beraber daha da güzel bir hâle gelebiliyor. Dört kollu direksiyon simidi, dijital kadran ve göstergelerin yanı sıra göğüs tamamen dokunmatik ekran haline geliyor.

Bütün bilgi-eğlence sistemleri ve klima kontrolleri buradan yapılabiliyor. Araç da 3 bölgeli klima olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Konsolda vites topuzu yok, saklama alanları ve bardaklıkların konumu tasarımı tamamlıyor. Artan en-boy oranları sebebiyle arka koltuklarda diz mesafesi 26 mm artmış. Bagaj hacmine gelecek olursak seçilen motor donanımına göre 546-620 litre arasında değişiyor. Arka koltuklar katlanarak 1.800 litrelik bir alan açığa çıkıyor.

Sürüş asistanları ve güvenlik önlemleri olarak Hyundai Tucson, adaptif hız sabitleme sistemi, ön yolcular arasında bulunan hava yastığı ve sinyal verilen tarafta bulunan kör nokta kameralarıyla görüntüyü dijital kadrana aktarmasını sağlayan sistemlere sahip.

Motor seçenekleri olarak Avrupa pazarına 1.6lt'lik birkaç çeşit motorla satışa çıkacağı söylendi. Önceki Tucson versiyonu gibi önden çekiş veya dört tekerlekten çekiş seçenekleriyle alınabiliyor. Aracın motor ve çekiş sistemlerine göre tam otomatik, çift kavramalı, manuel ve akıllı manuel olmak üzere dört şanzıman seçeneği bulunuyor.

1.6 litrelik motor benzinli versiyonunda 150, dizel versiyonunda 115 beygir güç üretecek. Ayrıca 48 volt hafif hibrit sistemi ile benzinli motor seçeneğinin gücü 180 beygire, dizel motor seçeneğinin gücü de 136 beygire kadar yükselebiliyor. İlerleyen dönemlerde 230 beyir ve 350 Nm torklu bir şarj edilebilir hibrit versiyonu da olacak. Baz modeli $24,000'ten başlayan Tucson 2020 yılı içerisinde satışa çıkacağı söyleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us