Jaguar F-Pace 2021 Yılı İçin Yeni Bir Güncelleme Aldı

Jaguar'ın orta sınıf için tasarladığı lüks crossover SUV modeli F-Pace 2021 güncellemesiyle ortaya çıktı. 2016'dan beri Britanyalı marka tarafından üretilen F-Pace 2021 yılı için yeni bir güncelleme aldı.

2013'te ortaya çıkan C-X17 konsept temelli F-Pace New York'ta yılın otomobili ödülünü almıştı. Önden çekerli bu lüks crossover -veya Türk tabiriyle şehir SUV'u, 2.0 litrelik turbo benzinli ve turbodizel; 3.0 litrelik v6 supercharger benzin ve yine 3.0 v6 dizel motor seçenekleriyle satışa sunulmuştu.

2021 yılında getirilen yeni güncellemeyle köklü değişiklikler yapılmasada zaten güzel olan ve herkesçe kabul görmüş sportif tasarıma daha dinamik bir duruş katmış. Kaputa eklenen yeni çizgiler, daha ince olarak tasarlanmış Led farlar ve eski ızgaraya eklenen 2 sıra kalın ama belli olmayan çizgiler var. Ayrıca unutmadan yeni eklenen J harfi biçimindeki gündüz farları yer alıyor.

Yan tarafa eklenen çamurluk üzerindeki yeni hava girişi sanırım bu güncellemedeki dışarıda yapılan en radikal değişiklik oluyor ve arka stop lambaları biraz daha inceliyor. İç tasarımdaysa gerçekten üzerinde konuşulmaya değer değişiklikler var. İlk olarak A8 de tam oturaklı olarak gördüğümüz her yerde ekran olması furyasına F-Pacede katılmış. 10'inç yerine 14'inç olarak gelen yeni kıvrımlı ekran ve bu ekrana bütünlük sağlayan (ancak yinede üzerinde fiziksel tuş bulunduran) klima paneli hemen göze çarpıyor.

Yenilenen dijital gösterge de araca ayrı bir sportiflik katmış. Ve son olarak iç mekanda söyleceğim kısım vites topuzu. Önceki  versiyonda çevirerek kullanılan vites seçici bir uçak motoru koluna benzeyen hale dönmüş. Bir Audi sever olarak A8 vites topuzuna benzettiğimi söyleyebilirim.

Genel olarak toparlarsak sade, göze batmayan ancak hem tasarım hem de iç mekan malzeme kalitesinde artış ve güzellikler görüyoruz.  F-Pace zaten güzeldi daha da güzel olmuş diyebiliriz. Güncelleme dediğin böyle olmalı. Performansı arttırmalı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Jaguar F-Pace SVR

Yeni Jaguar F-Pace SVR

Yeni Jaguar F-Type

Yeni Jaguar F-Type

2021 Jaguar E-Pace

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us