Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai'nin SUV sınıfı standartlarının üstünde bir deneyimi kullanıcılarına yaşatan devasa modeli Palisade rakiplerini kıskandıracak performansıyla göz dolduruyor. Yeni Hyundai Palisade'i yakından tanıyalım.

2022'de Yenilikler Neler?

Hyundai'nin lüks sınıfta yer alan markası Genesis'i kıskandıracak kadar lüks öğelerle donatılmış Yeni Palisade devasa boyutları ve geniş iç mekan hacmiyle alıcılarının memnun edecek gibi gözüküyor.

Kardeş marka Kia'nın Telluride modeliyle aynı platformu kullanan Yeni Hyundai Palisade, kullanım karakteri ve sürüş dinamikleri konusunda da kuzeniyle aynı paydada buluşuyor.

Bu ortaklığın alt dalında 3,8 litrelik V-6 motor standart olarak geliyor. Buna ek olarak şanzıman kısmında da asla hantal hissettirmeyen otomatik vites ile eşleştirilen Yeni Palisade performansıyla sizi asla güçsüz hissettirmiyor.

2022 yılında gelen güncellemeler arasında arka çapraz trafik uyarısı, önden çarpışma uyarısı ve kör nokta uyarı sistemi gibi güvenlik özelliklerinin standart olarak sunulması bulunuyor. Buna ek olarak tüm modellerde dönüş sinyali verdiğinizde dijital kadran içinde açılan kameralar da standart olarak sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Hyundai Palisade'nin devasa kaputunun hemen altında 3,8 litre hacminde bir V-6 bulunuyor. Sekiz ileri otomatik şanzıman ile eşleşen bu motordan toplamda 291 beygir güç elde edebilirsiniz.

Direksiyon arkasında bulunan kulakçıklar ile de kontrol edilebilen sekiz ileri otomatik şanzımanın düz yoldaki performansı oldukça iyi iken yokuşlarda kafasının karışması bizi biraz üzdü.

Buna ek olarak dört tekerden çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu Yeni Hyundai Palisade'de dört tekerden çekiş sistemi opsiyonel şekilde satın alınabiliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Hyundai Palisade'nin iç mekanı yedi yolcuya yetecek kadar koltukla donatılmış halde geliyor. Bu haliyle kuzeni Kia Telluride'nin de en sıkı rakibi konumuna yükselen Yeni Palisade bizi memnun etmeyi başardı.

Dokunduğunuz her yerdeki yumuşak kaplama malzemeleri sayesinde kendinizi iyi hissettiğiniz bu kabinde her şey işleve yönelik olarak tasarlanmış. Yol ve rüzgar gürültüsü konusunda da oldukça başarılı olan Yeni Palisade ile yorulmak biraz zorlaşıyor.

Bununla birlikte küçük eşya gözü ve saklama alanı konusunda gayet tatminkar olan Yeni Palisade'de herkese yetecek kadar alan sunuluyor. Lüks sayılabilecek özelliklerden biri olan üçüncü sıra koltuklardaki elektrik desteği benden tam puan almayı başarıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Hyundai Palisade'nin ön konsolu üzerinde Android Auto, Apple CarPlay ve Bluetooth bağlantılarının tamamını ücretsiz olarak kullanabileceğiniz 8.0 inç büyüklüğünde dokunmatik bir bilgi eğlence ekranı yer alıyor.

Üst donanımlarda ise bu ekranın büyüklüğü 10.3 inçe çıkıyor. Her iki büyüklükte de fiziksel tuşlarla yönetim de bulunuyor. Buna ek olarak toplamda 7 adet USB bağlantı noktası ve Bluetooth bağlantısı ile erişilebilirlik konusunda tatmin edici hizmetler sunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Hyundai Palisade diğer marka ve modellerde opsiyonel olarak sunulan özelliklerin birçoğu standart olarak geliyor. Buna ek olarak bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde ayrılan Palisade güvenlik konusunda bizi rahatlatıyor.

Yeni Hyundai Palisade'de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Yeni Hyundai Veloster

Yeni Hyundai Veloster

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us