Crossover'ın Öncüsü Juke, Yeni Nesli ile Karşımızda

Crossover'ın Öncüsü Juke, Yeni Nesli ile Karşımızda

Türkiye'de crossover kavramının oturmasında ve yaygınlaşmasında en önemli oyunculardan biri şüphesiz Nissan Juke. Juke, ilk jenerasyonunda farklı tasarım anlayışıyla kitleleri ikiye böldü, alışılmamış çizgileri ve alışılmamış sınıfıyla tam olarak, ya sev-ya nefret et modunda bir modeldi.

Genişleyen crossover pazarı neticesinde (ki biz bunları Türkiye'de B-SUV olarak adlandırıyoruz) ortaya çıkan farklı modeller Juke'un açtığı yoldan başarılı biçimde ilerledi. Kendi yarattığı sınıfı başkalarına bırakmak istemeyen Nissan, Yeni Juke ile gerçekten çok güçlü şekilde geri geliyor aynı zamanda bu model önümüzdeki süreçte markanın taşıyıcı modeli olma özelliğine sahip olacak...

Radikal Tasarım

Öncelikle Juke'un önceki nesli için kötü izlenimleri olan kişilerin bu nesilde bu düşüncelerinden fazla uzaklaşacağını düşünmüyorum, yine bizim için radikal ama Juke için alışılmış çizgiler ile karşı karşıyayız.

Juke ön profilinde önceki nesilden alıştığımız yuvarlak yapılı farları muhafaza ediyor, eski nesilde kaputta bulunan gündüz farları ve sinyaller artık daha aşağıda ve tasarıma daha entegre sunuluyor, bu sayede Juke normal bir otomobile daha çok benzemeyi başarıyor. Önceki nesilde ön profilin tümüne hakim olan panjur artık ortaya, daha küçük bir alana toparlanmış durumda.

Yan profilden Yeni Juke gerçekten önden olduğundan daha dikkat çekici. Keskin biçimde inen ve gövdeden farklı rengiyle dikkatleri üzerine toplayan tavan gerçekten çok sportif gözüküyor, bunun yanında genelde hatchback otomobillerde tek kapı görüntüsü yaratmak amacı ile camın köşesine saklanan kapı kulbu Juke'un arka kapısında kendine yer bulmuş. 19 inç boyutunda alınabilen alüminyum jantlar bu sportif detayları desteklemiş.

Arka profilde LED teknolojili arka aydınlatma grubu keskin çizgileri ile kendisini iyi belli ediyor, aydınlatma grubunda bulunan keskin hatlar arka yüzün tamamına hakim durumda. Bu kadar sportif bir tasarımda arkada egzoz görmek isterdim fakat Nissan böyle bir detaya yer vermemiş. Hoşumuza giden bir nokta olarak arkada sahte çıkışlar da yer almıyor, hiç olmamasını sahte olmasına tercih ediyoruz...

Juke önceki neslinde olduğu gibi bu neslinde de doğru renk tercihleri ile trafikte dikkatleri üzerine çekecektir, bu kadar birbirine benzeyen otomobil arasında fark edilmek isteyen kullanıcılar için iyi bir seçenek olabilir.

Sportif İç Mekan

Juke yeni neslinde içeride dışarıdan daha sportif; isteğe bağlı olarak alınabilen alcantara detaylar, ambiyans ışıklar ve piano black trimler bu algıyı çok başarılı bir şekilde desteklemiş.

8 inç boyutundaki multimedya ekranını altında yer alan kısa yol tuşları ile rahatça kontrol edebiliyorsunuz. Multimedya ekranının altında üçlü hava menfezleri konumlandırılmış, bunların altında ise klima kontrolcülerini bulmak mümkün.

Orta konsolda bulunan cep kullanışlılığı artırıyor, bu cepte bir USB, bir AUX, bir de 12V çıkış bulmak mümkün. Ayrıca bu cebin gerisinde gömük biçimde tasarlanmış start-stop tuşu da dikkat çekici.

7 inçlik panel ile desteklenen yarı dijital göstergeler, analog sever ve sportiflik arayan kullanıcılar için hoş gelse de ben tamamen dijital bir panel görsem daha mutlu olurdum.

Direksiyon genel yapı olarak gayet güzel, üzerindeki tuş karmaşası gözünüze hoş gelmeyebilir fakat alıştığınızda yoldan kopmadan her şeyi direksiyondan kontrol edebilmek iyi bir konfor detayı olabilir. Ayrıca yolculuğunuzda müzik dinlerken kafalıkların yanlarında bulunan hoparlörler yolculuk keyfini yükseltecektir.

Yeni nesil Juke'un iç mekanı renkli tercih edildiğinde göze hoş geliyor fakat bahsettiğimiz alcantara detaylar ve koyu tonlar işin içine girdiğinde aracın içi bir anda boğucu bir hal alıyor, her yerin siyah olması sebebi ile ortaya çıkan kalabalık yapı sizi içine çekebiliyor. Ayrıca önceki nesil Juke'un iç mekanı çok geniş değildi, Nissan Yeni Juke'un diz mesafesinin önceki nesle göre 5.8 cm, baş mesafesinin ise 1.1 cm kadar daha iyi hale getirildiğini belirtmiş.

Motor & Şanzıman

Juke'da bulunan 1.0 lt 3 silindirli motor 115 beygir güç ve seçilen şanzıman tipine göre 180 veya 200 Nm tork üretiyor. Şanzıman seçenekleri 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı DCT otomatik olarak sıralanıyor. Manuel şanzımanlı Juke 0'dan 100 km/s hıza 10.4 saniyede ulaşırken otomatik şanzımanlı seçeneğe geçtiğinizde bu süre 11.1 saniye olarak güncelleniyor.

Yeni Nissan Juke'un Fiyatı

Yeni bir Nissan Juke almak istediğinizde karşınıza çıkan fiyat tablosu vergi sistemimizden dolayı gerçekten garip gelebilir. Nissan, sadece bir seçeneği %50 vergi dilimine sokabilmiş, bu da 1.0 manuel Tekna donanımlı Juke. Listedeki tek manuel seçenek bu, ayrıca bahsettiğimiz baz donanımdaki araca sadece 100 TL'lik bir ekleme yaparsanız karşınıza 68.000 TL'lik bir fiyat artışı çıkıyor...

  • Alabileceğiniz en ucuz Juke, Tekna donanıma sahip, 1.0 lt hacminde, manuel şanzımanlı seçenek. Fiyatı ise 229.900 TL...

Aynı donanıma sahip otomatik şanzımanlı bir Juke sahibi olmak isterseniz de %50'lik ÖTV diliminden %80 dilimine dahil oluyorsunuz ve fiyat 68.000 TL artarak 297.900 TL oluyor.

İlk seçenek, başlangıç fiyatlı Tekna donanımı hariç bütün seçeneklerimiz 1.0 lt 7 ileri DCT kombinasyonunda geliyor.

  • Platinum 317.900 TL
  • Platinum Perso 332.900 TL
  • Platinum Premium 349.900 TL

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Maxima

Yeni Nissan Maxima

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us