Japonya'da Otomobil Üretimi Düştü!

Japonya'da Otomobil Üretimi Düştü!

Temel sebebinin yarı iletken madde kıtlığı olduğu belirtilen bu üretim düşüklüğü birçok ülkedeki otomobil pazarını etkilemeye başladı. Japon üreticilerle beraber Volkswagen grubu, Daimler ve Ford da bu kıtlıktan etkilendiğini belirtti. Son günlerde ise Renault, Dacia, Opel ve Citroen de aynı sorundan müzdarip olduğunu paylaştı.

Honda, Nissan, Subaru ve Toyota gibi Japon üreticiler kıtlıktan etkilenirken açıklama Honda cephesinden geldi. NHK televizyon kanalına açıklama yapan Japon otomobil devi Honda, Mie kentindeki fabrikasını bir haftaya yakın bir süre kapatmaya karar verdiğini ve yarı iletken madde kıtlığını belirtti. Amerika ve Kanada'daki üretimini de düşüren Honda, İngilitere'de ise Ocak ayında fabrikasını kapatma kararı almıştı.

Daha önceden Toyota ABD'deki ve Nissan da Japonya'daki fabrikalarında yavaşlamaya gideceklerini söylemişlerdi. Bunlara ek olarak Subaru Japonya'da 3 fabrikada üretimi durdurmuştu ve şimdi de Mazda'nın Japonya'daki iki fabrikasında üretimi azaltmaya gideceği duyumlar arasında.

COVID-19 pandemisi sırasında düşen araba talepleri nedeniyle yavaşlayan fabrikalar birden başlayan sıfır araç talep dalgasına ayak uyduramadı. Böylece üretimde ve ham maddede eksiklikler yaşanmaya başladı. Aynı süre zarfında akıllı telefon, bilgisayar ve teknolojik alet üreticilerinin de yarı iletken maddeye olan ilgisi, ihtiyacı ve siparişleri nedeniyle otomobil üreticileri bu kıtlığa sürüklendi.

Birçok marka bu kıtlıktan etkilenirken markalardan yapılan açıklamalarda binlerce araç satışının sekteye uğradığını ve hedeflenen satış rakamlarını yakalayamadıklarını belirttiler.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us