Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Ariya

Nissan’ın hem tamamen elektrikli hem de tamamen yeni bir modeli olan Ariya’ya dair her şey haberimizde!

2022’de Yenilikler Neler?

2022 sonbaharına doğru satışa çıkacak olan Yeni Nissan Ariya, markanın ilk tamamen elektrikli modeli olmasıyla ön plana çıkıyor.

Yakışıklı tasarımı, 400 Km uzunluğunda sürüş menzili ve Japon kalitesiyle kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Yeni Nissan Ariya geleceğin otomobilleri arasına katılıyor.

Alışılmış Nissan modellerinin dışında olan tasarımıyla dikkat çeken Yeni Ariya CMF-EV platformu üzerinde Yeni Renault Megane E Tech ile birlikte üretiliyor.

Yani doğrudan Renault Megane E Tech ile kardeş olan Yeni Ariya, markanın C HB temsilcisi olarak mücadele edecek.

Standart olarak önden çekiş ya da dört tekerden çekiş sistemiyle de satın alınabilecek Yeni Ariya, performans konusunda sizi tatmin edeceğe benziyor.

Platformun yanı sıra pil ve elektrikli motorlarda da Renault ile ortaklığını sürdüren Nissan'da tabiri caizse kullanıcıların tasarım zevkleri belirleyici unsur olacak.

Tamamen yeni bir model olan Ariya’da Nissan’ın yarı otonom sürüş modu sistemi ProPilot 2.0 de bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Nissan’ın alışılmış sadece önden çeker otomobillerinin aksine dört tekerden çekiş sistemiyle de satın alınabilen Yeni Ariya bu özelliğiyle en sıkı rakiplerine fark atacağa benziyor. Sahip olduğu dört tekerden çekiş sisteminde GT-R otomobillerinden aldığı tecrübeyi konuşturan Nissan, tork konvektöründen çekiş teknolojilerinin tamamını kullanıyor.

Dört tekerden çekiş sistemine sahip versiyonda 0’dan 100’e 6.0 saniyenin altında çıkabilen Yeni Ariya spor otomobilleri aratmayacak bir performansı kullanıcılarına sunuyor.

Menzil, Şarj ve Batarya Ömrü

Yeni Nissan Ariya’da standart olarak 400 Km uzunluğunda sürüş menzili sunuluyor.

En sıkı rakipleriyle kıyaslandığında rakiplerinden daha iyi menzil uzunluğu ile ön plana çıkan Ariya, elektrikli otomobillere karşı ön yargılı olan kullanıcıların kafalarındaki soru işaretlerini dağıtmayı hedefliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Nissan Ariya’nın iç mekanı, bir elektrikli otomobilden beklenenden çok daha iyi ve optimum bir tasarımı bizlere sunuyor. Fütüristik ve minimal bir kabin tasarımıyla kullanıcılarını bekleyen Ariya, dış tasarımındaki sadeliği iç mekana yansıtmış.

Gri rengin hakim olduğu kabinde genel bir sakinlik hakim. Bu sakinliği konsolun üzerinde boydan boya uzanan ekran bölüyor.

Buna ek olarak, küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda oldukça yeterli bir iç mekan deneyimi sunan Ariya’da her şey yerli yerinde.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Nissan Ariya’nın ön konsolu üzerinde tek parça halindeymiş gibi görünen biri gösterge biri multimedya olmak üzere iki adet ekran yer alıyor.

Tasarımıyla dikkat çeken direksiyon simidinin hemen arkasında 12,3 inç büyüklüğünde bir dijital gösterge ekranı bulunuyor. Üzerinden otomobille ilgili anlık detaylara erişebildiğiniz bu ekranın çözünürlüğü gayet iyi.

Dijital göstergelerin hemen yanında yine 12,3 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranı bulunuyor. Dokunmatik hassasiyeti oldukça başarılı olan bu ekran üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonlarına erişebiliyorsunuz.

Buna ek olarak, Tesla’dakine benzer şekilde sesli komut ve yarı otonom sürüş hizmeti sunan ProPilot 2.0 özelliğine de bu ekranlar üzerinden erişebiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Nissan Ariya’da Nissan’ın son teknoloji güvenlik ve sürücü yardımcı paketi ProPilot 2.0 sistemi sunuluyor. Bu özellik sayesinde trafiğin uygunluk seviyesine göre kendi kendine direksiyona, gaza ve frene müdahale eden yarı otonom sürüş deneyimini Yeni Ariya’da yaşayabileceksiniz. Buna ek olarak Yeni Ariya’da birçok üstün güvenlik özelliği de satın alınabiliyor.

Yeni Nissan Ariya’da standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Nissan Maxima

Yeni Nissan Maxima

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us