Daimler ve Renault-Nissan Ortaklığı Son Buldu

Daimler ve Renault-Nissan Ortaklığı Son Buldu

Otomotiv sektörünü incelediğimizde birçok markanın ortaklık içerisinde olduğunu, ortak modeller ürettiklerini ve aynı zamanda ortak mekanik parçalar kullandıklarını görüyoruz. Bunun en bilinir örneklerinden olan Daimler Grubu ve Renault-Nissan ortaklığı ise son bulma noktasında.

Renault-Nissan ve Daimler Grubu'nun ortaklığı, geçtiğimiz 10 yıllık süreci kapsıyor. Bu dönem içerisinde; ortak modeller geliştiren, aynı motorları kullanan ve hatta kardeş modelleri olan bu markalar Daimler'in hisselerini satmasıyla ayrılıyor.

Kaynaklara göre 9.2 milyon hisse için teklif sunacağı bildirilen Daimler grubun bu satıştan 364 milyon dolar elde edeceği öne sürülüyor. Nissan ise Alman gruptaki %1,55'lik hissesini Mayıs ayında satacak ve bu satıştan 1,2 milyar dolar elde edecek.

Markaların birlikteliği sırasında ortaya çıkan son model, amblemleri değiştirilmiş Mercedes Citan, yani Renault Kangoo oluyor. İlk neslinin düşük kalitesi neticesinde marka için büyük bir dalga konusu olan Citan, yeni neslinde ne kadar başarılı olacak göreceğiz. Aynı zamanda birlikteliğin kötü sonuçlarından biri de yüksek fiyatları neticesinde düşük satış adetlerinde kalan Mercedes X-Serisi. Nissan Navara'nın kardeşi olarak ortaya çıkan bu model 2020 yılında satış rakamları dolayısıyla bantlara veda etti.

Ayrılığı getiren etkenler içerisinde bunların şüphesiz konumu geçildiğinde karşımıza eski grup CEO'su Carlos Ghosn çıkıyor. Hakkında ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle 2018 yılında tutuklanan CEO, bu ayrılıktaki ana oyuncu olarak öne sürülüyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Ariya

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us