Yeni Kia Niro

Yeni Kia Niro

Kia'nın en küçük SUV modellerinden biri olan Niro, şehir içinde sağladığı hareket kabiliyetinin yanında yakışıklı duruşuyla tüm dikkatleri üzerinize çekmeyi başarıyor. Yeni Kia Niro'yu yakından tanıyalım!

2022'de Yenilikler Neler?

Kia'nın küçük sınıfta yer alan SUV modeli Niro, hibrit motora sahip olmasıyla segmentinde benzersiz olmayı başarıyor. En sıkı rakipleri arasında bulunan Mazda CX-30 ve Hyundai Kona ile kıyaslandığında yakışıklı tasarımıyla farkını ortaya koyan Niro, geniş iç hacmiyle kullanım konusunda kolaylık sağlıyor.

Giriş seviyesi güç aktarma organlarında 139 beygirlik motora sahip olan Niro'da ayrıca bir de plug-in hibrit versiyon yer alıyor.

Kullanım konusunda rakiplerine göre daha az heyecanlı olan Kia Niro'da benim en çok dikkatimi çeken detayların arasında arka tasarımın Mini Cooper'a oldukça benzemesi oldu.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Kia Niro'nun kaputunun altında 1.6 litre hacminde benzinli motor ile elektrikli motorun birleşiminden ortaya çıkan hibrit gücü yer alıyor. Çift kavrama otomatik vites seçeneği ile satın alınabilen bu motordan 139 beygir güç elde edebiliyorsunuz.

0'dan 100'e 8.6 saniyede çıkmayı başaran Yeni Kia Niro, rakiplerinin çoğuna göre iyi bir performans sergiliyor.

Tam dolu EX Premium modelinde ekstradan gelen aksesuarlarla ağırlaşan Niro, 0-100 süresinde 9.5 saniyelere geriliyor. Buna ek olarak plug-in hibrit modelinde de ekstradan gelen batarya ağırlıklarına rağmen sizi zora sokacak bir performans kaybı tespit edilmedi.

Sürüş karakteri konusunda, boyutları ve ağrılık dağılımı ile dengeli bir sürüş sunan Yeni Kia Niro virajlarda oldukça iyi performans gösteriyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Kia Niro LX donanım seviyesinde platik ve kumaş kullanımının yoğun olduğu sorunsuz bir iç mekan tasarımı bizleri karşılıyor. Orta seviye Touring modelinde ise karışıma deri trim parçaları da ekleniyor. Ancak en üst seviye Niro'da dahi bu derilerin tamamı sentetik olarak imal ediliyor.

Ayrıca standart olarak sunulan özellikler arasında sürücü ve ön yolcu koltuğuna yönlendirilebilen çift bölgeli klima kontrol ünitesi bulunuyor.

Buna ek olarak küçük eşya gözleri konusunda sınıfının getirilerini karşılayan Yeni Niro, çekirdek ailenizle birlikte konforlu seyahatler yapmanızı oldukça kolaylaştırıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Standart olarak sunulan bilgi eğlence sisteminde ön konsol üzerinde yer alan 8.0 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran yer alıyor. Ancak en üst donanım seviyesinde bu ekranın büyüklüğü 10.3 inçe kadar çıkıyor.

Fiziksel olarak ses ve ayar düğmesi içeren bu ekranın kullanımı ve sezgileri oldukça iyi. Buna ek olarak kablosuz olarak kullanım imkanı veren Apple CarPlay ve Android Auto özellerine de ücretsiz olarak erişebilyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Kia Niro'nun temel modelinde herhangi bir üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliği sunulmasa da üst donanım seviyelerinde bu özelliklerin sayısı ve etkinliği artıyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinde de başarılı şekilde ayrılan Niro, güvenlik konusunda içimizi rahatlatıyor.

Bununla birlikte Yeni Kia Niro'da standart olarak sunulan güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Mevcut ön çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Dur-kalk teknolojisine sahip adaptif hız sabitleyici
  • Kör nokta monitörü ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia K5

Yeni Kia K5

Yeni Kia Soul

Yeni Kia Soul

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us