Yakın Gelecekte Değer Kazanması Beklenen Otomobiller

Yakın Gelecekte Değer Kazanması Beklenen Otomobiller

Belirli otomobiller üretildikleri dönemde hiç sevilmeseler ve hatta markaların kitleleri tarafından yok sayılsalar bile bu tip örnekler yıllar sonra çok ciddi klasik değeri barındıran otomobiller olabiliyorlar. Bu listemizde bu kategoriye giren birkaç otomobil dahilinde yakın gelecekte fiyatının yükseleceği tahmin edilen 5 otomobilden bahsedeceğiz. Listede yer alan belirli modellerin fiyatları günümüzde de çok makul olmasa da gelecekte şu an olduğundan çok daha pahalı olacağına emin olabilirsiniz. Gelin otomobillere ve detaylarına geçelim.

Ford Fiesta ST

Gün geçtikçe değişen kullanıcı tercihleri, yani Instagram'a SUV olarak adlandırılan bir yüksek hatchback ile fotoğraf atmanın daha havalı olacağını düşünen insanlar dolayısıyla nesli hızla tükenme tehlikesi altına giren Hot Hatch modellerin en önemlilerinin başında Hot Hatch denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri olan Ford'un Fiesta modeli yer alıyor. Teknolojinin mekanik ile başarılı harmanı, önden çekişli yapısı, gösterişten uzak tasarımsal detayları, manuel şanzıman sunuyor olması ve başarılı şasisi sayesinde gerçek petrol head kitle tarafından oldukça sevilen Fiesta ST'ler, gelecek dönemde İ20 N gibi modeller de ortadan kalktığında oldukça değerli parçalar konumunda olacaklar. Aldıktan sonra değer kaybetmekten ziyade satacak müşteri bulunmasa dahi ruhunuzu dinlendirmek adına yapacağınız virajli dağ yolları içeren sürüşler için çok başarılı bir yatırım konumunda olacağı kesin.

Porsche 928

Porsche 928 geçmiş içeriklerimde restomod bir dönüşümüne yer vermiş olduğum, Alman  markanın dönemi açısından bütün donanımları sunduğu tepe modeliydi. Öne konumlandırılmış yüksek hacimli V8 motorları ve sunduğu konfor özellikleri sayesinde döneminin iyi GT (Grand Tourer) otomobillerinin başında gelen 928, markanın içinden çıkamadığı 911 esareti altında çok dikkat çeken bir model olamadı. 17 yıllık üretim süreci içerisinde 60.000'den fazla üretilmiş olan model markanın temel üyesi 911'in algısını ömrü boyunca yakalayamadı. Başta Scarface olmak üzere yer aldığı önemli film ve dizilerin yanında geçmiş Porsche modellerine oluşan talep sonrasında diğer modeller arasından sıyrılarak yükselen 928, gelecek dönemde ismini çok daha fazla duyacağımız bir otomobil.

Fiat Coupe

Fiat Coupe İtalyan markanın içerisinde ticari amaçların ötesinde kalarak geliştirilen, "yapılabildiğini göstermek" adına üretilen son modellerden biri ve belki dönemsel olarak kendi yıllarında en özel olanıydı. Dış tasarımda  Chris Bangle, iç tasarımında ise Pininfarina imzası taşıyan Fiat Coupe, önden motorlu ve önden çekişli bir yapıda sunuluyordu. 6 farklı motor ile karşımıza çıkan model, motorlar konusunda oldukça özel otomobillerle aynı üniteleri kullanıyordu; 139 beygirlik 2.0 atmosferik 16v motorda ve yine aynı hacim ve valf sayısına sahip olan 190 beygirlik motorda Lancia Delta İntegrale ile ortaklığı bulunan Fiat Coupe, aynı zamanda İtalyan markanın o dönem Marea ve Bravo modellerinde kullanmış olduğu 2.0 litrelik 5 silindirli 20 valfli HGT motorları ile de alınabiliyordu. Bir dönem "en hızlı önden çekişli Avrupa otomobili" unvanını almasını sağlayan 220 beygirlik  2.0 20v Turbo Plus serisi kısa süre için  Limited Edition adıyla satıldı ve serinin 0001 numaralı örneği Micheal Schumacher'de bulunuyor.

Land Rover Defender

Çoğu ikonik SUV modeli gibi savaş meydanlarından ve sonrasında köylerden şehre gelen örneklerden biri olan Defender, geçtiğimiz yıllarda yeni jenerasyonunun tanıtılmasıyla birlikte daha da şehirli bir hal aldı ve özünden miraslar taşırken mekanik detaylarından koptu. Mekaniğe dönüşün hızlanmasıyla birlikte özellikle bu tip ikonlaşmış arazi modellerine olan talebin en çok vuracağı modellerden biri Land Rover Defender olacak. Mekanik olarak sunduğu detaylar neticesinde günümüzde SUV olarak nitelendirilen yükseltilmiş hatchback yani crossoverlardan fazlasıyla ayrışan Defender, kendi sınıfı içerisinde yaratıcı konumunda yer alırken, en önemli modellerden biri ve hatta çoğu otomobil severe göre birincisi.

Porsche 911 996

Listemizde yer vereceğimiz ikinci Porsche modeli olan 996, 911 efsanesi içerisinde genele vurulduğunda çok başarılı bir jenerasyon değil. Markanın mirası olan hava soğutmalı motordan su soğutmalı sisteme geçilen jenerasyon olması ve tasarımsal olarak yapılan belirli radikal değişimler sonucunda döneminde çok tercih edilmeyen 996, çok uzak olmayan gelecekte ciddi bir klasik adayı olarak konumlanıyor. 911'in nesillerdir devam eden far tasarımından uzaklaşma girişiminde bulunan 996, bunun yanında bahsettiğimiz mekanik temel değişim nedeniyle Porsche severlerin bir kısmı tarafından kabul edilmese de şu an neredeyse bütün Porsche koleksiyonerlerinin garajlarında ya bu modelden bulunduruyor, ya da iyi bir örneğini arıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us