Renault 19 Mayıs'ta Hidrojenli Bir Model Tanıtacak

Renault 19 Mayıs'ta Hidrojenli Bir Model Tanıtacak

İklim krizinin hız kazanması ardından geç ve hızlı bir refleks gösteren yönetimler, otomotiv sektörünü ciddi anlamda sıkıştıran normlar getirdiler. Koyulan sınırlar çerçevesinde içten yanmalı motorların üretiminde neredeyse imkansıza yaklaşılıyor olması markaları alternatif yakıt türlerine itiyor. Şu an gündemde olan alternatif elektrikli modeller olsa da, elektriğin belirli araç tiplerinde, örnek olarak ağır vasıtalarda kullanıma pek uygun olmadığı ortada. Bunun dolayısıyla elektrikten başka enerji tiplerine de odaklanması gereken markalar hidrojene yöneliyor.

Bahsettiğimiz konuyu genişletmek gerekirse bu konu üzerinde açık çalışmalar yapan tek üretici Fransız marka Renault değil, geçtiğimiz dönemler hidrojenli motorlar üzerinde çalıştığını açıklayan Porsche, bunu performanslı modellerinin ruhunu korumak için yapmaya çalışırken, Renault tamamen çevre odaklı çalışmalar yürütüyor. Markalar elektrikli otomobillerde her ne kadar başarılı olsalar da temellerini oluşturan modellerin içten yanmalı motorlar ile ortaya çıktığı unutulmamalı.

Porsche örneğinden devam etmek gerekirse, markanın adı anıldığında aklımıza gelen temel model 911 oluyor, Taycan ne kadar başarılı bir model olsa da, 911 olmaksızın bir Porsche hayal etmek, alzheimer olmuş bir tarih profesöründen bahsetmek gibi olabilir.

Renault bahsi geçen model hakkında henüz detaylı bir bilgi akışı sağlamış durumda değil. Teaser görüntüler kapsamında ışık imzasını ve ön profilini, aynı zamanda b sütununda bulunan logo detayını gördüğümüz model, temel anlamda elektrikli otomobillere benzer detaylar sunuyor denilebilir. Zira elektrikli otomobillerin tasarım detayları düşünüldüğünde akla gelen temel unsur aydınlatmalı logolar ve bolca LED.

Dünyanın en büyük çevreci organizasyonlarından biri olan ChangeNOW'da tanıtılacak olan otomobil, etkinlik kapsamında 19-21 Mayıs aralığında görücüye çıkacak.  Grand Palais Ephémère ve Eiffell Kulesi'nde düzenlenen etkinlik, petrol head kitle için tarihi açıdan önemli etkinliklerden biri konumunda olabilir, standart modeller üreten markaların da hidrojenli otomobiller üzerinde çalışması ve geleceğin otomobillerinde de bir yanma sistemi olacak olması, ben ve benim gibi şeytanın avukatları için çevreci bir keyif yöntemi olacaktır. Elektrikli modellerin üretim aşamalarında ortaya çıkan kirlilik ve otomobillerin ömürleri boyunca bunu amorti edememesi göz önüne alındığında, hidrojenli modeller elektriklilere nazaran doğaya çok daha saygılı olabilir...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us