Elektrikli Rolls-Royce Spectre, Phantom Coupenin Halefi Niteliğinde Olacak

Elektrikli Rolls-Royce Spectre, Phantom Coupenin Halefi Niteliğinde Olacak

Otomobil markaları arasında mirasına en iyi sahip çıkan üreticilerden biri olan Rolls-Royce, elektrikli Spectre modeli üzerinde testlerine ve çalışmalarına devam ediyor. Belirli noktalarda Phantom ile ortak detaylara sahip olacak olan Spectre hakkında bilinenlere birlikte bakalım.

İngiliz otomobilleri ve İngiliz kültürü ile ilgilenenler için Spectre tanıdık bir kelime olabilir, James Bond filmlerinde yer verilen bu detay, Rolls-Royce'un diğer modelleri ile örtüşür biçimde hayalet anlamına geliyor. Phantom coupede olduğu gibi çift farlı bir yapıda gelecek olan Spectre, markanın teknolojiye görünür entegrasyonu açısından önemli adımlarından biri olabilir.

İngiliz üretici teknolojiyi ne ölçüde kullansa da diğer markalar gibi iç mekanı ekranlara boğmuyor, analog tutumunu devam ettiriyordu. Bu noktada otomobil meraklıları için ayrı bir yere konumlanan Rolls-Royce, devasa ve işe yaramaz ekranlar koymadan da lüks bir marka, hatta dünyanın en lüks markası olunabileceği gösterdi. Spectre'ın elektrikli bir model olmasıyla bu tutum devam eder mi bilmiyoruz.

Spectre'da elektrikli otomobillerin çoğunda görüldüğü gibi çift motorlu bir yapı görülecek. Ön ve arka aksa yerleştirilen iki elektrik motoru sayesinde dört tekerden tahrik sağlayabilecek olan otomobil, 1926 Bugatti Royale'den bu güne kadar dünyada bir coupe modelde kullanılacak en büyük jant olan 23 inçlik jantlarla sunulacak. Coupe dediğimizde aklınıza gelen kavram Rolls-Royce coupelerinden uzakta olabilir, zira bu modeller F segmenti otomobiller büyüklüğünde ve günümüzde SUV kisvesiyle satılan uyduruk hatchback modellerin çoğundan daha yüksek oturma pozisyonuna sahipler.

Otomobil 700 kilogram ağırlığında bir batarya paketine sahip olacak, model hakkında açıklanmış başka bir teknik veri bulunmazken, altının tamamen düz bir yapıda geleceği ve buradan aerodinamik bir avantaj hedefleneceği bildiklerimiz arasında. Belirtmek istiyorum ki içten yanmalı Rolls-Royce modelleri bile devasa ağırlıklara sahiplerken bu otomobilin total ağırlığı en çok merak ettiğim hususlardan biri.

Konu hakkında açıklama yapan Rolls-Royce patronu Torsten Müller-Ötvös  "Önce bir Rolls-Royce, sonra elektrikli" ifadelerini kullanarak, bahsi geçen markanın geleneklerini ve geçmişini ne kadar önemsediğini bir kez daha vurguladı. Aynı zamanda Spectre'ın bir elektrikli otomobilin ötesinde rol üstlendiği, markanın diğer modellerinin asla direkt olarak elektrikli bir dönüşüme uğramayacağını belirtti.

Detaylarını ve ortaya çıkacak sonucu merakla beklediğimiz otomobil, marka içerisinde Wraith coupé ve Dawn Cabrio'nun yerini alacak, İngiliz üretici iki model için de siparişleri durdurdu. Son örnekleri 2023 başlarında banttan inecek olan Wraith coupe ve Dawn cabrio, oldukça eski modeller olmasına rağmen güncelliğini koruyordu ve değerlerini korumaya devam edecektir...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us