2022 Makyajlı BMW X7 ile Tanışın

2022 Makyajlı BMW X7 ile Tanışın

BMW'nin SUV modellerde amiral gemisi niteliği taşıyan modeli X7, ciddi bir makyaj operasyonu geçirdi. Dış tasarım detayları, iç mekanda multimedya farkları ve yeni motorlar ile gelen BMW X7'nin detaylarına birlikte bakalım.

Tasarımsal Yenilikler

BMW X7, markanın yeni tasarım dilinin ilk temsilcilerinden olabilir zira ön profilde hiç aşina olmadığımız detaylar ile geliyor. Citroen modellerine benzer şekilde çift parçalı bir far grubu sunan Alman marka, grubun üst tarafını gündüz ledleri ve sinyaller, alt tarafını ise kısa ve uzun farlara ayırıyor.

BMW ön yüzde farlar haricinde hava girişlerine de belirli müdahalelerde bulunuyor. Frenlerde daha iyi bir soğutma ve daha sportif bir görüntü hedefleyen üretici, 8 Serisi'nde de karşımıza çıkan "Iconic Glow" adlı panjur aydınlatmalarına da yer veriyor. Bu detay modeli daha premium yaparken Rolls&Royce modellerini çağrıştırıyor. Bahsi geçen özelliğin bütün X7'lerde bulunmadığını, M60i xDrive'da standart olarak sunulurken diğer donanımlarda ise opsiyonlar arasında yer aldığını belirtelim.

Yan profil ile arka profili tek potada eritmek gerekirse yanda görebileceğiniz değişiklikler yeni 22 inç jantlar oluyor, bu jantlar isteğe bağlı olarak 23 inç olarak satın alınabiliyor. Arka yapıya geçtiğimizde ise animasyonları değişen arka aydınlatma grubu bizleri selamlıyor. Bu noktada ortadaki krom çubuğun değiştirilmesi ilk olarak 7 Serisi algısı yaratsa da stop grubunun ortasının boş bir yapıda gelmesi dikkat çekici bir detay olarak yer alıyor.

İç Mekan Yenilikleri

BMW, modeli dışarıda olduğu kadar iç mekanda da güncelliyor. BMW İX modelini incelediyseniz tanıdık gelecek olan tek parça multimedya ve gösterge paneli artık makyajlı X7'de de sunulan özellikler arasında. Göstergeler tarafında 12,3 inç, multimedya tarafında ise 14,9 inçlik panellere yer veren Alman marka, panelde 8. nesil işletim sistemini kullanıyor. Şahsi bir yorum yapmak gerekirse BMW İX'in içerisinde fütüristik yapısı neticesinde etkileyici görünen bu yapının, X7'de klasik yapının korunması neticesinde bağımsız kaldığı izlenimini aldım.

BMW, modelin iç mekanında yeni havalandırma ızgaralarına da yer verirken, ön panelin sağ tarafında ışıklı bir "X7" grafiği yer alıyor. Alman marka modeli halen 6 ve 7 koltuklu kurulumlarla satıyor, aynı zamanda makyajlı X7 yeni döşeme seçenekleri ile birlikte sunuluyor.

Yeni Motor Seçenekleri

BMW X7'de bütün motorlar, 8 ileri ZF şanzımanın önüne yerleştirilmiş olan 48V hibrit ünite ile desteklenecek. Makyajsız versiyonda M50İ olarak sunulan ünite, makyaj sonrası M60İ olarak sunulacak. Çift turbolu V8 motor 530 beygir güç üretirken, 750 Nm tork değerine sahip olacak. En çok satılan versiyon olan 40İ ise 380 beygir güç ve 520 Nm tork ile karşımıza çıkacak. Ekstra olarak eklenen 48V ünite belirli hızlara kadar konveksiyonel üniteden destek almadan ilerleyebilecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us