Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Şanzımanı Eskişehir Ford Otosan'da Üretildi.

Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Şanzımanı Eskişehir Ford Otosan'da Üretildi.

Ford Otosan Eskişehir Türkiye'nin ilk yerli ve milli şanzımanını üretti. TÜBİTAK destekleri ile  geliştirilen EcoTorq motoru ve şimdi ise 230 mühendis tarafından sıfırdan büyük yatırımlarla geliştirilen yerli otomatik şanzımanı seri üretime geçti.

Tasarım, geliştirme ve test aşamalarının 5 yıl sürdüğü, testlerde "1 milyon km", farklı ve zorlu şartlarda test edildiği vurgulandı. 58 milyon euro yatırım ve TÜBİTAK'ın 13, 5 milyon TL Ar-Ge teşviği ile Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan EcoTorq şanzımanı sayesinde Ford Trucs'ın Eskişehir'de ürettiği ağır ticari araçların yerlilik oranı %90'lara ulaşacak.

Ford Otosan'ın motor, şanzıman ve aks üçlüsünü geliştiren ve üreten "sayılı global kamyon üreticisi" konumuna ulaştığı belirtildi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün:

2003'den beri fabrikamızda ağır ticari araçlarımızın kalbi olan EcoTorq motoru hala hızla büyüyerek üretime devam ediyor. Üretimde önemli unsurlardan biri olan aks da 2015'den beri fabrikamızda üretiliyor. Şirketimiz ilk ve tek yerli EcoTorq şanzıman ile bir yeniliğe daha imza atıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Ford Ranger

Yeni Ford Ranger

Yeni Ford GT

Yeni Ford GT

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us