Honda Elektrifikasyon Rotasını Açıkladı

Honda Elektrifikasyon Rotasını Açıkladı

Japon üretici Honda'yı kendi segmenti içinde sportif ve sorunsuz modeller üreten bir marka olarak tanıyoruz. Markanın yakın dönem elektrikli denemeleri incelendiğinde CR-Z, 8. jenerasyon Civic ve NSX'de olan hibrit destekli üniteler ile karşılaşıyoruz. 2030 yılına kadar 8 yıllık süreci kapsayan elektrikli yol haritasını açıklayan markanın yayınladığı görsellerde dikkat çekici detaylar yer alıyor.

Özellikle iki sportif modelin bulunduğu görseli ele almak gerekirse, markanın NSX modelini elektrikli sunacağı iddiasını destekler nitelikte bir görüntü görüyoruz. Yanında bulunan diğer otomobil ise NSX oluğunu tahmin ettiğimiz model ile birlikte markanın tepe noktasını temsil edecek.

Sunum kapsamında Honda'nın en büyük iç pazarı olan Çin, Japonya ve Kuzey Amerika pazarlarına ait planlarını da öğreniyoruz. 2024 yılında iki adet elektrikli SUV çıkaracak olan marka, 2027 yılına kadar en az 10 adet elektrikli model tanıtacak. Bahsi geçen modeller belirttiğimiz pazarlar özelinde mi yoksa Avrupa ve dolayısıyla Türkiye kapsamında da satılacak mı bilmiyoruz.

Honda'nın elektrifikasyon adına yaptığı çalışmalar bu tablolarla sınırlı kalmıyor. Kuzey Amerika'da GM ile yaptığı anlaşma sonucu ucuz elektrikli otomobiller üretme üzerine çalışan üreticiler, şehir içi dolaşımda sahipsiz olarak kullanılan, "e-mobilte çözümleri" kapsamında yer alan küçük şehir otomobillerinin geliştirilme yönünde bir adım atabilir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us