Yeni Corolla GR Resmen Tanıtıldı

Yeni Corolla GR Resmen Tanıtıldı

Yeni Corolla GR 1.6 litrelik 3 silindir turbo beslemeli G16E-GTS kodlu motoruyla, manuel 6 ileri şanzımanıyla 4 tekerlekten çekiş sisteminin farklı güç dağılım seçenekleri ile Hothatch kategorisinde rakiplerine göre çok iddialı. Bu özelliklerle 6500rpm'de 300hp 3000 ve 5500rpm arasında ise 370 nm tork sunabiliyor. GR Yaris'te de kullanılan G16E-GTS kodlu motor GR Corolla'da biraz daha güçlü.

18 inçlik parlak siyah jantların içerisinde önlerde 356 mm'lik oluklu fren diskleri ve üzerinde 4 pistonlu kaliper, arkalarda ise 297 mm havalandırmalı diskler, 2 pistonlu alüminyum kaliperler kendini gösteriyor. GR-Four sisteminin kararlılığı açısından önlerde Mc-Pherson tipi süspansiyon sistemi kullanılırken, arkalarda ise çift salıncaklı MultiLink süspansiyon sistemi kullanılmış.

Kaslı ve özgün dış tasarımıyla çok iddialı olan Corolla GR'da alüminyum parçalar ile hafiflik kazanılmış, küçük kanatçıklar ile aerodinamik olarak katkı sağlanmış. Araç içerisinde bulunan 12.3 inç'lik ekran üzerinden performans değerlerini anlık olarak görebiliyor, turboşarj basıncı ve AWD sistemi üzerinde değişiklikler yapabiliyorsunuz.

Circuit Edition

Modelin ilk yılı için hazırlanmış Circuit Edition, şuan için sadece ABD'de satışa sunulacak. Farklı renk seçenekleri farklı döşeme seçenekleri ile öne çıkarken, karbon fiber tavan ile ağırlığı da azaltıyor. Bu versiyonda opsiyon olarak sunulsa da Limitli Kaydırmalı Diferansiyeller sürüş kalitesi oldukça attıracaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us