Yeni Genesis GV70

Yeni Genesis GV70

Genesis'in spor sedanı G70'in baz alınarak SUV dünyasına armağan edilen Yeni Genesis GV70 ile tasarımın ve teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanacaksınız. Yeni Genesis GV70'e dair detaylar yazımızda.

2022'de Yenilikler Neler?

Son dönemde iyi bir çıkış yakalayarak otomotiv dünyası içinde yerini sağlamlaştıran Genesis, spor sedan modeli G70'in üzerine inşa edilen yeni SUV modeli GV70 ile karşımızda. Kompakt SUV’lar içinde lüks detayları ve geniş iç mekan hacmiyle onu gerçekten seveceksiniz.

Bununla birlikte yüksek hacimli motor seçenekleriyle sadece göze değil kulağa ve ruha da dokunan Genesis GV70 ile performans konusunda da bir adım geçeceksiniz.

Birazdan detaylarına ineceğimiz bu motor seçeneklerinin arasında 2,5 ve 3,5 litre hacminde turbo beslemeli varyasyonlar bulunuyor.

Yüksek hacimli motor seçeneklerinin yanı sıra iç mekanda da lüks trim parçalarıyla her daim kendinizi özel hissedeceğiniz Yeni Genesis GV70'de özellikle koltuk takımları oldukça konforlu hissettiriyor.

2022 yılında güncellemeler alacak Yeni Genesis GV70'in en sıkı rakipleri arasında BMW X3, Mercedes-Benz GLC Sınıfı ve Volvo XC60 gibi rekabet etmesi oldukça zor olan modeller bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni GV70'in kaputunun altında standart olarak 2,5 litre hacminde dört silindirli turbo beslemeli motor yer alıyor. Buna ek olarak bir üst donanımda ise 3,5 litre hacminde çift turbolu V-6 motor yer alıyor.

İlk sıradaki 2,5 litre hacmindeki motordan 300 beygir güç elde eden Yeni Genesis GV70, 3,5 litrelik V-6'sından 375 beygir güç elde ediyor. Bununla birlikte standart olarak sekiz ileri otomatik şanzıman ile geliyor.

Yüksek performansını yolda en az kayıpla kullanmanıza olanak sağlayan dört tekerden çekiş sistemi de Yeni Genesis GV70'de standart olarak sunuluyor.

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan hızlanma ve yol testlerinde V-6 motora sahip GV70 0'dan 100'e 4.9 saniyede çıkmayı başararak performans konusundaki iddiasını kanıtlamış oldu.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Genesis GV70'in kabini oldukça lüks gözükmeyi başarıyor. Tasarımda kullanılan çizgiler ve kaplama malzemelerinin kalitesi sizi her daim iyi hissettiriyor. Benim en beğendiğim detaylar arasında bulunan ön konsol ve multimedya ekranının konumu oldukça tarz gözüküyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda da oldukça cömert olan Yeni Genesis GV70'de siz ve dostlarınızla konfor seviyesi yüksek yolculuklar yapabilirsiniz.

Bilgi ve Bağlantı Özellikleri

Yeni GV70'in ön konsolunun üstünde GV80'den de hatırladığımız multimedya sistemi bulunuyor. Konsolun içerisinden çıkıyormuş gibi duran bu ekranı orta konsol üzerinde bulunan kontrol tekerleğiyle kullanabiliyorsunuz.

Buna ek olarak bu ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini kablosuz ve ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Genesis GV70'de sizin ve sevdiklerinizin hayatını kolaylaştıran birçok aktif ve pasif güvenlik sistemleri bulunuyor. Bu özelliklerin arasında yaya algılamalı önden çarpışma önleyici ve adaptif hız sabitleyici gibi yardımcı sistemler bulunuyor.

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Genesis GV60

Yeni Genesis GV60

Yeni Genesis G90

Yeni Genesis G90

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us