Cem Bölükbaşı Formula 3'te Yarışacak!

Cem Bölükbaşı Formula 3'te Yarışacak!

Ülkemizin gurur kaynaklarından biri olan başarılı pilot Cem Bölükbaşı, ülkemizi Formula 3'te temsil etmeye hazırlanıyor. 2019 ve 2020 yıllarında GT4 Avrupa Şampiyonası’nda Borusan Otomotiv Motorsport takımını temsil etmiş ve 2020 sezonunu Pro-AM klasmanında ikincilikle tamamlamıştı.

İkonik BMW M4 ile özdeşleştirdiğimiz Bölükbaşı, e-sporda yani sanal ortamda yapılan simülasyon yarışlarda da önemli başarılar elde ederek dikkatleri üzerine çekiyor ve başarılarını arttırıyor.

İlk F3 deneyimini 2019 yılında Formula Renault Eurocup’ın 9. ayağında, Hockenheim pistinde elde eden genç yarış pilotu, başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Geçtiğimiz günlerde ise BlackArts Racing ekibiyle Formula 3 Asya Şampiyonası'nda mücadele edeceğini bizlere bildirdi.

Kariyerindeki ilk tam sezon Formula serisinde yarışacak olan Bölükbaşı, Formula 3 Asya serisinde toplam 15 yarışta pistlerde olacak. BlackArts Racing Team'i temsil eden Bölükbaşı; Lorenzo Fluxa, Zdenek Chovanec ve Rafael Villagomez gibi başarılı pilotlarla takım arkadaşlığı yapacak ve aynı zamanda yarış serisinde; Roy Nissany, Guanyu Zhou ve Jehan Daruvala gibi Formula 2 yarışçılarıyla da yarışacak.

En büyük hayallerinden biri Formula 1'de ülkemizi temsil etmek olduğunu belirten Cem Bölükbaşı şu sözlere yer verdi:

Motor sporlarının en üst seviyesi olan Formula 1’de ülkemi temsil etme hayalime bir adım daha yaklaşıyorum. Çok mutluyum. Sanaldan gerçek pistlere geçen hikayemde yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Basketbol, yelken gibi çok sayıda spor dalını destekleyen ve bu alanlarda ülkemizden genç sporcuların yetişmesini sağlayan Doğuş Grubu’na da bu heyecanlı serüvenimde bana güvendikleri; ana sponsor olarak beni destekleyip ülkemi temsil etmeme vesile oldukları için özel teşekkürlerimi iletiyorum.

İlk Bayrak Dubai'de Kalkıyor!

Formula 3 Asya Serisi 29-30 Ocak tarihlerinde yarış bayrağını kaldırıyor. Dubai'de gerçekleşecek bu yarış ilk ayakta üç yarış, 4-5 Şubat, 6-7 Şubat, 12-14 Şubat ve 19-20 Şubat tarihleri arasında da üçer yarışla sonlanacak. Bölükbaşı toplamda 15 yarışta direksiyona oturup hem ülkemizi hem de adına yarıştığı BlackArts Racing Team'i temsil edecek.

Yarışlar, Formula 3 Asya’nın YouTube kanalından canlı olarak izlenebilecek.

Güncelleme | Bölükbaşı Sıralama Turlarında 6. Oluyor

Bölükbaşı sıralama turlarında pisti 1:35.017 süreyle dönerek 6. sıraya yerleşiyor.

Sıralama turlarının ardından ilk yarış ise bugün Türkiye saati ile 14.40'da başlayacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us