Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

Amerika pazarına baktığımızda genel satışların, büyük motor hacimli otomobillerden oluştuğunu görüyoruz. Amerikan kullanıcısının alıştığı dev hacimlere rağmen ABD yönetimi elektriklilere geçişte epey aceleci. Elektrikli otomobilleri destekleyen tavrıyla dikkat çeken ABD Başkanı Joe Biden, ilk elektrikli Corvette'e talip oldu.

ABD, Elektriğe Geçişte Aceleci

Amerika'nın 2030 yılında satışların %50 bölümünü elektrikli hale getirmesi konusunda yapılan görüşmelerde gerekli adımlar atıldı ve genelge imzalandı. Aralarında Stellantis, General Motors ve Ford yöneticilerinin bulunduğu bir toplantıda, Biden Corvette ile ilgili bazı bilgiler paylaştı.

General Motors yöneticisi Mary Barra ile anlaşan Biden konuşmasında şu sözlere yer veriyor.

Bunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Mary ile bir anlaşmaya vardık ve Chevrolet ilk elektrikli Corvette'i ürettiğinde ilk testleri ben yapacağım. Şaka yaptığımı sanıyorsunuz fakat çok ciddiyim.

Biden Amerikan modelleri ve Corvette başta olmak üzere bir otomobil ve motor sporları meraklısı. Farklı bir şekilde anlatmak gerekirse, kendisinin garajında 1967 model yıllı 5.3 V8 motorlu bir Corvette Stingray yer alıyor. Bu durum başkanın "Zora" adını alacak 1.000 beygirlik Corvette'i kullanma konusundaki hevesini açıklıyor.

Aynı zamanda bahsettiğimiz test Biden'ın ilk elektrikli otomobil testi olmayacak, daha öncesinde Ford'un F-150 Lightning modelini test eden başkan, elektrikli modelleri yakından takip ediyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Chevrolet Silverado ZR2

Yeni Chevrolet Silverado ZR2

Yeni Chevrolet Corvette Z06

Yeni Chevrolet Corvette Z06

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us