Audi Konsept Modeli Grand Sphere'ın Teaserlarını Yayınladı

Audi Konsept Modeli Grand Sphere'ın Teaserlarını Yayınladı

Audi elektrikli dönüşüm sürecine girerken modellerin içten yanmalı motorlarını çıkarıp yerine elektriklilerini koymaktan öteye giderek markayı yeniden şekillendiriyor. Bu dönüşüm süresinde bir çok rakibinin önüne geçmiş gibi duran Alman marka yeni konsepti Grand Sphere'ın teaserlarını ve detaylarını paylaştı.

Grand Sphere Bir Halef Değil

Audi yetkilileri bu modelin A7'nin devamı veya A8'in halefi olmadığını söylüyor, tamamen sıfırdan doğan bu model markanın yeni imajını da ortaya koymuş oluyor. Konu hakkında açıklama yapan Audi tasarım şefi Marc Lichte şu sözleri söylüyor.

Dürüst olmak gerekirse, S-Serisi'nin A8'imizden çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum, bu yüzden S-Serisine saldırmak için tamamen yeni bir şey bulmalıyız. Sonuç bu.

Grand Sphere kısa kaputu ve Grand Tourer tarzda arka yapısıyla tam bir uzun yol otomobili, elektrikli modellerin avantajlarından biri olan geniş iç hacmi fazlasıyla ortaya çıkaran marka kaputu kısaltarak iç hacmi olabilecek maksimum noktaya getirmeyi hedeflemiş.

"Bu Bir Audi ve Audi'yi Sürmek Bir Zevk Olmalı"

Dördüncü seviye otonom ile donatılacak olan Grand Sphere geleneksel özelliklerden uzaklaşmıyor. İçerideki dev alan ve otonom sürüşe rağmen direksiyonu korunan otomobilin bunu koruma nedeni "Bu bir Audi ve Audi'yi sürmek bir zevk olmalı" olarak açıklanıyor.

Geniş iç alanda 60 derece yatan koltuklar "businnes class" olarak adlandırılıyor. S-Class ve A8 gibi modellerde arka tarafta olan bu konforun, Grand Sphere ile öne taşındığını vurgulanıyor. Normalde şoförlü olarak kullanıldığından asıl ilginin arka tarafa yöneltildiği bu otomobillerdeki düzenin değişimini Lichte, şoförün olmamasıyla açıklıyor. Şoförün olmama sebebi ise otomobildeki otonom sistemi sayesinde otomobilin kendisini kullanabilmesi...

A8 ve S-Serisi'nde ikinci sırada business sınıfı koltuklar var ve ilk sırada sürücü var. Ama bu arabada tam tersi var, çünkü araba sürücü. Arkada bir salon var ve ön sıra business class. Artık business class olmaması dışında; şimdi birinci sınıf sunuyoruz.

Bir Ekrandan İlerisi Düşünülüyor

Direksiyonu gördüğümüz teaser görüntülerde günümüzün önemli noktalarından biri olan panelleri göremiyoruz, bunun sebebi ise markanın panel veya ekranlara veda etmesi. Grand Sphere konsepti için "bir ekrandan ilerisi" düşünülüyor. Projeksiyon ile haritalama yapılacak olan otomobilde, otonom modda film izleyebilecek, sürüş modunda ise harita ve göstergeleri görebileceksiniz. Bu sayede içeride ön paneli istila eden dev ekranlardan kurtulmuş olacakasınız...

Konu hakkında markanın iç tasarım lideri Norbert Weber şu sözleri söyledi:

Kabinde EV tasarımının bize sağladığı yeni boşluk, dış tasarımın gösterdiğini vurgulamak için kullanmak istediğimiz bir şey. İç mekanı yeni bir ifadeyle geliştirmeye devam etmek istiyoruz. Her zaman güçlü iç kabinlerimiz oldu ve bu benzersiz karakter, dışarıdan içeriye doğru gelişen yeni bir önemi gösteriyor.

2022'de Karşımıza Çıkacak

Grand Sphere Audi'nin dördüncü nesil otonom modellerini tanıtmak adına 2022 yılı için üreteceği üç gösteri otomobilden biri olacak. Model, A8'in devamı olmasa da A8'in yerine yerleştirilecek. Satışa çıkmadan önce 2024 yılında ise son gösterimi yapılacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us