2021 Jaguar E-Pace

Aynı klasmandaki rakiplerine göre farklı ve lüks görünmenizi sağlayan Jaguar E-Pace, 2021 yılında bir takım güncellemeler alıyor.

2021’de Yenilikler Neler?

2021 Jaguar E-Pace, çekici gözüken ve eğlenceli bir yarı crossover olarak iyi bir tercih olabilir. Ancak premium alternatifleri arasında sanıldığı kadar lüks değil. Jaguar E-Pace’in yakın rakipleri arasında ise BMW X1 ve Volvo XC40 bulunuyor.

Jaguar E-Pace için 2021 yılında bir takım güncellemeler alıyor. Dışarıdan bakıldığında, yenilenen E-Pace’de en belirgin değişim ön ve arka tamponlarda gözüküyor. Ayrıca ön tarafta yeniden şekillendirilmiş bir ızgara ve çift J bıçaklı gündüz LED farları yeni eklenen güncellemeler arasında yer alıyor.

Teknoloji kısmında ise, Jaguar’ın Pivi Pro adını verdiği bilgi eğlence sistemini çalıştıran yeni ve 11.4 inç büyüklüğünde kavisli dokunmatik ekran yer alıyor. Aynı şekilde dijital bir dikiz aynası da teknoloji kısmında 2021 yılında gelen yenilikler arasında bulunuyor.

Sürüş konforu konusunda da güncellemelerin gerçekleştirildiği 2021 Jaguar E-Pace’de direksiyon hassasiyeti ve tepkileri de yenilendi. Bununla birlikte, kabin içi yalıtımında da iyileştirmelere gidilerek, daha sessiz ve rafine bir sürüş hissiyatı yaratılmak isteniyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Bu sınıftaki çoğu crossover’da olduğu gibi 2021 Jaguar E-Pace de, turboşarjlı dört silindirli bir güç aktarım sistemine sahiptir. P250 isimli modelde, 246 beygir üretirken, P300 isimli model, hafif hibrit teknolojisine sahiptir ve 50 beygir daha katarak 296 beygir güç üretiyor.

Her iki motor seçeneği de, olması gerekenden biraz daha geç süren vites düşürme kabiliyetine sahip dokuz ileri otomatik şanzıman ile geliyor. Neyse ki, yüksek devirlerde egzozdan gelen hırıltılı ses bu konuda sizi tatmin edebilir

Bağımsız test kuruluşlarınca yol testlerine tabi tutulan 2021 Jaguar E-Pace P250, hızlanma konusunda rakiplerine göre biraz daha ağır kalıyor. Bütün E-Pace’ler dört tekerden çekiş sistemine sahip şekilde gelirken, yalnızca P300 Sport modeli tork vektörleme teknolojisi ile geliyor.

Standart yol kullanım testlerinde de Jaguar E-Pace P250, yoldan gelen sesleri iyi şekilde izole ediyor ve kabine en az şekilde hissettiriyor. 20 inçlik devasa jantları, nispeten bozuk yollarda biraz sesli şekilde ilerlese de, markanın gerektirdiği lüks duygusundan bir şey kaybetmiyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Jaguar E-Pace'in iç mekanı, sürücünün ellerine yakın bir şekilde konumlandırılmış, eğimli bir gösterge paneli tasarımıyla, sürücüyü çevreliyor. İç mekanda hoş olan detayların arasında, kabinin tamamında gümüş renk kaplama ve isteğe bağlı 18 yönlü, kapitone deri koltuklar yer alıyor.

Jaguar'ın konsolunun üstünde, 12.3 inç büyüklüğünde, tam dijital gösterge ekranı ve dijital dikiz aynası ile head-up display ekranı bulunuyor. Bunlara ek olarak, seyahat sırasında cep telefonunuzu kablosuz olarak şarj etmenizi sağlayacak, kablosuz şarj standı da 2021 Jaguar E-Pace'de gelen özellikler arasında yer alıyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda hafif crossover sınıfının gerektirdiği kadar alan sağlayan Jaguar E-Pace'den daha fazlasını beklemek abartı kaçabilir. Yoğun ve sıcak bir iç mekan hissi sağlayan E-Pace, kesinlikle hoşunuza gidecek.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

 2021 Jaguar E-Pace'in bilgi eğlence sistemi, gösterge panelinin ortasına monte edilmiş, kavisli 11.4 inç dokunmatik multimedya ekranı aracılığıyla yönlendiriliyor. Temel modellerde standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı hizmetleri de sunuluyor.

Jaguar markasının kendi işletim sistemi olan Pivi Pro ile çalışan multimedya ekranından araç ile ilgili birçok ayarlamayı ve kişiselleştirmeyi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunlara ek olarak, bolca USB bağlantı noktası ve 12 voltluk prizlerin yanı sıra E-Pace'de bir de Wi-Fi bağlantı noktası ve güçlü bir Meridian stereo ses sistemi bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Jaguar E-Pace, uluslararası bağımsız test kuruluşları tarafından birçok testlere tabi tutuldu ve bunların birçoğundan başarılı şekilde geçti. Temel donanım seviyeleri haricinde opsiyonlar listesinden satın alabileceğiniz güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerin arasında, 360 derece kamera, uyarlanabilir hız sabitleyici ve hem paralel hem de dikey park etmeyi kolaylaştıran yardımcı park asistanı bulunuyor.

Temelde yer alan güvenlik ekipmanları ise şu şekilde;

  • Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil durum freni
  • Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şerit tutma yardımı
  • Mevcut kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Jaguar F-Pace SVR

Yeni Jaguar F-Pace SVR

Yeni Jaguar F-Type

Yeni Jaguar F-Type

2021 Jaguar XF

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us