Daimi Zarafet, Maserati MC20

Maserati, çok merak edilen yeni süper spor otomobilini lanse etti. İsmini Maserati ve Corse kelimelerinden alan MC20 Modena'daki Viale Ciro Menotti Fabrikası’ndan çıktı. Bu aracı en özel kılan iki şey; tamamen Maserati üretimi motoru ve eşsiz tasarımı.

Maserati'ler yıllardır Ferrari'nin ürettiği motorları kullanıyordu, bu modele özel olarak Modena İnovasyon Laboratuvarı 'nın desteğiyle Maserati Mühnedislerinin ürettiği  Nettuno adlı motor; V6 silindirli, 3.0 litre hacimli ve çift turbo beslemeli, motor bu detaylarıyla 630bg güç üretiyor, bu motoru özel kılan şeylerden biri ise Maserati üretimi olması dışında, en yüksek güç üreten 6 silindirli motor olması.

Formula Teknolojili Yol Otomobili

630 HP güç ve 730 Nm tork üreten bu canavarın teknolojisinin temelleri Formula 1'e dayanıyor, 82mm strok ve 88mm çap değerine sahip motorda 11:1 sıkıştırma oranı uygulanıyor. Formula 1 teknolojisi yol otomobiline aktaran motor Nettuno, uluslararası patentlerle korunuyor. Bu kadar gücün ve teknolojinin tekerlere aktarılması sonucu MC20 0-100 hızlanmasını 2.9, 0-200 hızlanmasını ise 8.8 saniyede tamamlıyor.

Eskimeyecek Zarafet

Tasarım konusunda en başta Maserati'nin bir İtalyan markası olduğunu hatırlamakta fayda var, sportiflik aerodinami ve zarafeti harmanlayan marka eskidikçe değerlenecek, adeta eskimeyecek bir işe imza atmış. Bu eşsiz tasarım  Torino'da bulunan Centro Stile Maserati'de (Maserati Tasarım Merkezi) arabanın 3 versiyonuna uygun biçimde yapılmış, MC20'nin görsellerde görünen coupe, cabrio ve daha sonrasında üretilecek olan elektrikli versiyonları bu tasarımla monokok şasi üzerine inşa edilecek.

Teknolojik Süper Spor

Bir çok süper spor otomobil çok hızlıdır ama iç mekanda fazla teknoloji ve kişileştirme imkanı sunmaz, MC20'nin rakiplerinden ayrıldığı bir diğer nokta ise tam olarak bu; araçta Maserati Touch Control Plus bilgi eğlence sistemi dahilinde 2 ekran bulunuyor, teknoloji ve sadeliğin bir arada bulunduğu kokpitin orta konsolunda multimedya sisteminin ses kontrolleri, cam kontrolleri, sürüş modları arasında geçis sağlayan kontrolcü, vites kumandası, telefon için kablosuz şarj ve telefon pedi gibi fonksiyonel özellikler yer alıyor.

Start stop, launch control gibi kontroller ise Maserati Corse test pilotu ve eski MC12 Dünya Şampiyonu Andrea Bertolini'nin katkılarıyla hazırlanmış, siyah deri ile kaplı direksiyonda toparlanıyor. Araç önde 47, arkada ise 101 litre bagaj hacmi sunarak bu sınıftaki rakiplerine göre işlevsellik konusunda daha da ön sıralara geçiyor.

Performans Eklentileri

MC20 5 farklı sürüş modu sunuyor, sürüş modlarını vites konsolundaki kumanda ile değiştirebildiğiniz araçta her sürüş modu için ise bir renk verilmiş. WET, GT, SPORT, CORSA ve ESC OFF modlarının her biri arabayı farklı bir karaktere bürüyor ve bu karakter değişimi sadece bir kaç saniye alıyor, araç ilk çalışma anında GT modunda sizi karşılıyor ve bu aracın günlük kullanım modu olduğundan, konfor ve kullanım kolaylığı sağlamasıyla öne çıkıyor.

WET ıslak veya nemli yüzeylerde daha kontrollü sürüş imkanı sunarken, hızlanma ve viraj alma sırasında savrulmayı da engelliyor. Sport modu yüksek çekiş imkanları sunan pist gibi alanlarda yüksek performans için kullanılıyor. Son olarak Corsa modu ise çekiş kontrolünün daha az olduğu ve elketronik desteğe daha fazla ihtiyaç duyulduğu zamanlarda yardımcınız oluyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Maserati Levante

Yeni Maserati Levante

2021 Maserati Ghibli

2021 Maserati Levante

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us