Ford F-Serisi 40 Milyonluk Üretime Ulaştı

Ford F-Serisi 40 Milyonluk Üretime Ulaştı

Amerikan kullanıcılarının pick-up modellere olan ilgisi uzun yıllardır süre gelen bir gerçeklik. Ford'un 1948 yılında tanıttığı ve piyasaya çıkardığı F-Serisi'nin çıktığı günden bu yana her yılın en çok satanı olması bunun en somut kanıtı olarak konumlanıyor.

Üretilen 40 milyonuncu Ford F-Serisi model bir F-150 Tremon, Teksas'taki bir müşteriye gidecek olan bu pick-up aynı zamanda bir imza modeli. Ford CEO'su Jim Farley'in tweetine göre 1948'de piyasaya sürülen bu efsane, 45 yıldır Amerika'nın en çok satan kamyonu ve 40 yıldır de her kategoride en çok satan araç.

İlk nesil Ford F-Serileri F-1'den F-8'e kadar sınıflandırılıyordu ve bu sınıflandırma kamyonetin gücünü temsil ediyordu, kullanıcı bu noktada kullanım alanına ve şartlarına göre bir model seçerek F-Serisi pick-upını satın alıyordu. Şu an gelinen noktada ise Ford'un F-150 modeli 14.nesli ile üretiliyor ve efsanevi kamyonet elektrikli bir varyasyona kavuşuyor. F-150 Lighntning olarak adlandırılan yeni F-Serisi modeli, tahmin edilenin çok üzerinde bir talep oranına sahip.

Donanım ile paralel olarak performans ve menzil değerlerinde değişimler görülen Ford F-150 Lightning elektrikli modellerde görmeye alışık olduğumuz biçimde çift motorlu bir kuruluma sahip. Bu kurulum sayesinde 4 tekerden tahrik sistemine de sahip olan model 426 veya 563 beygirlik iki seçenek ile satın alınabiliyor. Menzil tarafındaysa batarya paketiyle bağlantılı olarak 230 (370 km) veya 300 (482 km) millik menziller sunan model, evlerde yaşanan elektrik kesintilerinde batarya paketini eve 9 saat yetecek elektriği sağlamak üzere kullanıma sunabiliyor.

1948 yılında ortaya çıkarılan F-Serisi gibi uzun vadeli üretilen ve çok sevilen modelleri incelediğimizde, otomobillerde yaşanan değişimi görmek çok daha kolay oluyor. F-Serisi geçen yıllar içerisinde Amerika için bir kamyonetten daha fazlası olarak önemli bir kültür objesi ve ikon haline geldi...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us