R5 Alpine Hakkında Yeni Açıklamalar

R5 Alpine Hakkında Yeni Açıklamalar

Renault bazlı performans modelleri üreten Alpine, A110 gibi özel modeller ile meşgulken gözünü elektriğe çevirdi. 2025 yılına kadar elektriklenmeyi hedefleyen marka, geçmişte "Rüya Garaj" başlığı altında bir görsel paylaşmıştı. Rüya garajda gözüken hatchback, coupe ve SUV modeller, zaman içinde gün ışığına çıkmaya başladı, bunlardan biri ise Renault 5'in Alpine versiyonu olacak.

MeganE Ünitesi Kullanılacak

Renault geçtiğimiz dönemlerde MeganE adlı elektrikli bir model tanıtmıştı, tanıtılan modelin güç ünitesine ev sahipliği yapacak olan Alpine modeli, 218 beygir güç ile gelecek. Markanın mühendislik ekibinin yönetici başkan yardımcısı Gilles le Borgne konuyla alakalı olarak, otomobilin motor gücü değil hafiflik üzerine tasarlandığı bu sayede 0-100 hızlanmasının 6 saniyede gerçekleşeceğini belirtti.

Aynı zamanda MeganE'ın daha büyük bir yapısı olması ve bundan çıkacak olan ünitenin R5'e nasıl uydurulacağı konusunda da şu açıklamalar yapıldı.

Bu konuda bir sorun yok çünkü normal R5 için motor zaten kısaltılıyor ve böylece üniversal hâle geliyor. Sadece iz genişliğini R5 Alpine'in sahip olacağı daha spor gövdeye göre ayarlamamız gerekecek.

SUV Model İçin Detaylar

Gilles le Borgne yaptığı açıklamada görsellerde görünen SUV modeli hakkında detaylara yer verdi. Otomobilde elektrikli modellerde oldukça sık kullanılan çoklu motor düzeni kullanılacağı bu sayede yol tutuş ve sürüş zevkinin daha iyi noktalara ulaşacağına değindi.

CMF-EV platformunun getirisi olan ön akstaki 218 bg'lik e-motor'a ek olarak arkada bir sürprizimiz olacak. Tork yönlendirme uygulamak istiyoruz; bu sayede bir Alpine'den beklenecek çevik yapı ve iyi yol tutuş daha iyi sağlanacak. Bunun üzerinde çalışıyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us