Volkswagen'de Türk Yönetici, Murat Aksel

Volkswagen'de Türk Yönetici, Murat Aksel

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in yönetiminde çalkantılı dönemlerden geçiliyor. Volkswagen Group ve Volkswagen Passenger Cars'ın yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Herbert Diess'in istifa söylentileri gündemi epey meşgul ediyordu. Sonunda markadan ve Diess'den açıklamalar geldi...

Herbert Diess

Herbert Diess 2018 yılında CEOWORLD dergisi tarafından "Dünyanın En İyi CEO'larından" seçilmiş gayet başarılı bir yönetici. Diess'in istifası şu an söz konusu değil, fakat marka yönetim kadrosunda ciddi değişikliklere gidiyor.

Diess'in kalma sebeplerinin başında da bu gösteriliyor. Halihazırda Audi'de çalışan  Arno Antlitz yönetim kuruluna CFO olarak katılacak. Bundan sonraki isim tedarik zinciri yani satın almanın başına geçecek Murat Aksel olacak.

Üçüncü ve son olarak ise Thomas Schmall markadaki yeni yerini alacak.

Bu isimlerin tümünün CEO Diess ile yakın olduğu bilgiler arasında fakat, yönetim kurulu ve CEO arasındaki gerilim yumuşayacak gibi durmuyor. 2025 yılına kadar kontrat uzatması isteyen Diess'e denetim kurulundan sert eleştiriler geliyor. Diess'in "elini açık ettiğini" söyleyen denetim kurulu "bize şantaj yapmasına izin vermeyeceğiz" kelimelerini de ekliyor. Diess'in şu an bulunan sözleşmesi 2023 yılının Nisan ayında son buluyor.

Alman üretici yaptığı resmi açıklamada bu sözlere yer vermiş:

"Denetim Kurulu; mobiliteyi yeniden tanımlamak, efektifliği ve karlılığı artırmaları adına CEO'muz ve yeni yönetici kadrosunun arkasında durmaya devam edecek."

Diess'in LinkedIn üzerinden yaptığı açıklama da:

"2020 adına bir çözüm bulduğumuz için çok mutluyum. Kişisel ve yapısal kararlar, markamızın rekabetçiliğini artıracak. Yönetim Kurulu'nda aramıza katılan Arno Antlitz, Murat Aksel ve Thomas Schmall üçlüsüne hoş geldiniz diyorum. Bu değişimler sayesinde 2021 yılı daha hareketli geçecek."

Murat Aksel

Bizi daha yakından ilgilendiren kısım ise Murat Aksel'in Alman üreticinin yönetim kurulunda bulunacak ilk Türk olması.

Murat Aksel 47 yaşında, Almanya’nın Kaiserslautern Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu. 1998'de Opel'in  Rüsselsheim’daki merkezinde otomotiv sektörüne adımlarını atan Aksel, 2001 yılında Fiat ve General Motors'a transfer oldu.

2009 yılında BMW'nin tedarik ve satıştan sorumlu yöneticisi konumuna geldi, aynı zamanda Aksel BMW'de de Diess ile çalıştı. Murat Aksel son olarak 2019 yılında Volkswagen'e geçti.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us