2022 Lamborghini Countach Halka Açık Yollarda

2022 Lamborghini Countach Halka Açık Yollarda

Yakın dönem incelendiğinde birçok markada geçmişe dönüş görülüyor, diğer markalarda bu durum eski modellerden alınan detayların yeni modellere sentezlenmesiyle olsa da Lamborghini ikonik bir modeli tekrardan canlandırdı. Tam adıyla Lamborghini Countach LPI 800-4 olarak adlandırılan otomobil, halka açık yollara çıkıyor...

Fazlasıyla gündem olan Yeni Lamborghini Countach hakkında fikri olmayanlar varsa, bu modelin markanın 50 yıl önceki ikonikleşmiş Countach'a bir saygı duruşu niteliği taşıdığını ve sadece 112 adetlik sınırlı bir üretim olarak yeniden tasarlanmış bir otomobil olduğunu söyleyebilirim. Geçmiş modele ithafen o dönemlerden gelen tasarım detaylarıyla şekillendirilen otomobil, efsanenin makaslı kapılarını koruyor. Dönemin renk seçenekleriyle sunulan yeni Countach önceki modelde ikonik olan Giallo Countach ve Impact White renkleri ile öne çıkarılıyor.

Efsaneleşmiş Countach modeline olduğu gibi arka tarafa uzunlamasına yerleştirilen V12 içten yanmalı motoru ve bunu destekleyen elektrikli motoru neticesinde hibrit bir kombinasyon ile sunuluyor.  6.5 litre hacimli üniteye ev sahipliği yapan Countach elektrikli motor ile birlikte totalde 814 beygir güç çıkışı sağlıyor. 4 tekerden kontrol ve 4 tekerden tahrik sistemleriyle ve bahsettiğimiz kombine motorlarla donatılmış olan Countach 0-100 hızlanmasını efsaneleşmiş eski neslinin en hızlı versiyonundan 2 saniye daha hızlı gerçekleştirerek 2.8 saniyede bu hıza ulaşıyor.

2 milyon Euro fiyat etiketine sahip olan ve ikonik ismiyle dikkatleri üzerine toplayan yeni Countach, eski nesli hatırlamamıza pahalı bir vesile oluyor. Bu yılın ilk çeyreğinde yani bulunduğumuz dönemde teslim edileceği açıklanan 112 örnek için teslimatlar başlayacak. Otomobiller sahiplerini bulmadan önce halka açık yollarda doğayla buluşturan bu 1970'ler efsanesinin yenilenen versiyonu, eski nesli kadar olmasa da iyi bir koleksiyon parçası olacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us