Fiat Egea Otomatik Şanzıman ve Hibrit Seçeneklerine Kavuşuyor

Fiat Egea Otomatik Şanzıman ve Hibrit Seçeneklerine Kavuşuyor

Fiat'ın C segmenti modeli Egea, son 6 yıldır ülkemizde en çok satan model olarak konumlanıyor. Türk kullanıcısının fazlaca tercih ettiği Egea tam bir yıl önce bu dönemlerde bir makyaj operasyonu geçirmişti ve bizde Makyajlı Egea Hakkında Tüm Detaylar ve Fiyatları başlıklı makalemizi yayınlamıştık. Makyaj ile gelen yeniliklerden bahsettiğimiz bu haberde "Önemli Notlar" başlığı altında verdiğimiz bilgiler, zaman ilerledikçe doğrulanıyor. Bahsi geçen makalede değindiğimiz, Cross Wagon ve otomatik şanzıman ikilisi doğrulananlar arasına yerleşse de hibrit seçeneği bizde tahmin etmiyorduk.

Yeni Fiat Egea Hibrit

Fiat Egea'nın motor gamında en büyük eksik yüksek hacimli bir benzinli motordu, 1.4 litre motorun atmosferik olması dolayısıyla düşük gücü ve kullanıcı şikayetleri, insanları bu seçenekten uzak tutarken 1.0 litrelik ünite algısal olarak yetersiz geliyordu. Fiat bu noktada çok önemli bir adım atarak 1.5 litre FireFly motor ve hibrit kombinasyonunu tanıttı. 4 silindirli ve turbo destekli olan bu benzinli ünite 48-Volt bataryaya sahip olan 15 kw’lık elektrik motorundan destek alıyor. Tek başına 130 beygir güç üretebilen benzinli motor, elektrikli motorun desteği neticesinde sadece elektrikli motoruyla çaıştırılabiliyor, elektrikli modda kalkış yapabiliyor ve dolayısıyla şehir içinde sıkışık trafikte tamamen elektrikli motor ile ilerleyebiliyor, bunların yanında tamamen elektrikli modda park imkanı sunuyor.

Otomatik vites kombinasyonu da dahil edildiğinde 0-100 hızlanmasını 9 saniyede tamamlayan otomobil, elektrikli motorun desteğiyle şehir içinde 4,7 litre dolaylarında tüketimlere ulaşıyor.

Egea hibrit sedan, hatchback, Cross ve Cross Wagon olmak üzere bütün gövde seçenekleri ve Easy/Street, Urban, Lounge donanımları ile Nisan ayından itibaren satın alınabilecek.

Yeni Çift Kavramalı Otomatik Şanzıman

Fiat Egea Hibrit ile birlikte marka içerisinde ilk kez kullanılacak olan 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanı da sunuyor, hibrit ile birlikte Nisan ayında, 1.6 Multijet ünite ile Mart ayının ikinci yarısından itibaren satışa sunulacak olan seçenek, modelde olan otomatik şanzıman eksiğini kapatacak. Önceki makalede de belirttiğim gibi bunun "üzücü" bir detay olduğunu tekrar belirtmek istiyorum, otomatik şanzımanın hibrit haricinde sadece 1.6 üniteye gelmesi, uygun maliyetli otomatik bir Egea arayanlar için üst fiyat bandında kalacaktır, bunun yanında markanın diğer motor seçeneklerine muhtemel emisyon problemleri dolayısıyla otomatik şanzıman yerleştirmediğini belirtmekte de fayda var.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us