DeLorean DMC 2022'de Elektrikli Bir Otomobil Olarak Dönüyor

DeLorean DMC 2022'de Elektrikli Bir Otomobil Olarak Dönüyor

Ülkemizde Şahin'in elektrikli olarak üretilmesi hurafeleri ve saçmalıkları hız kazanmışken, bizden uzak coğrafyalarda ikonik otomobillerin elektriklenmesiyle alakalı daha ciddi planlar ve çalışmalar sürdürülüyor. Dünyanın en ünlü ve ikonlaşmış modellerinden biri DeLorean DMC-12, elektrikli bir versiyonla karşımıza çıkacak. DeLoren EVolved olarak adlandırılacak olan bu modelin detaylarına birlikte bakalım.

DeLorean modeline genel bir bakış attığınızda modeli Back to the Future filminden hatırlamanız muhtemel. Burada bir zaman makinesi görevi üstlenen otomobil, serinin filmleri boyunca çeşitli maceraların baş karakteri oluyordu. Gerçekliğe dönüp bu otomobilin tarihini incelediğimizde ise 1975 yılında Detroit'te kurulan markanın yaşadığı mali krizleri ve işlerin yolunda gitmemesi sonucunda, kurucusu olan John DeLorean'ın hapse girmesine kadar olan bir yolculuk görüyorsunuz. John DeLorean daha öncesinde GM gibi önemli gruplar içerisinde üst düzey yöneticilik yapmış ve çok başarılı biri, bunu da ekleyelim.

Elektrikli DeLorean günümüz normları çerçevesinde ikonik tasarımını ne kadar koruyabilecek ve eskiye ne kadar sadık kalacak bilemiyorum ama yayınlanan teaser videoda Mercedes-Benz'in SL modeliyle ikonikleşen martı kanat kapıların muhafaza edileceğini söyleyebiliyoruz.

Aynı zamanda yayınlanan teaserın detaylarını incelediğimizde paylaşımda #luxury ibaresine yer verildiğini görüyoruz ve bunun buraya rastgele koyulmadığını biliyoruz. Yani elektriklenmeyle birlikte daha lüks ama ikonik detaylarına sahip çıkan bir otomobille karşı karşıya kalacağız.

Modelin güç aktarma organlarını yani teknik elemanlarını sağlayacak şirket hakkında net bir bilgi verilmedi. Yapılan tahminlere göre Williams Advanced Engineering adlı küçük kapasiteli projelere tedarik sağlayan bir şirketle iş birliğine gidilebilir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us