Yeni Alfa Romeo Tonale

Yeni Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale’nin ilerleyen zaman içerisinde ülkemize gelmesi bekleniyor. 2027 yılı için tamamen elektriklenme sözü veren marka, elektrik dünyasına ilk adım olarak hybrid Tonale ile geliyor.

FCA (Fiat-Chrysler) grubunun fazlasıyla geliştirilmiş olan bir versiyonu olan Jeep Compass ile aynı platform üzerinde inşa edilmiş. Göz alıcı tasarımıyla dikkatleri üzerine toplayabilecek olan bu modelin ortada birleştirilmiş stop lambalarında üç parçalı tasarımın ön farlara da LED olarak uygulanması modelin özgünlüğünü koruyor.

Markanın imzası olmuş ön panjur da her zamanki şıklığında ve yerinde. Kardeşi olarak adlandırılan Stelvio modelinden 15 cm daha kısa 9 cm daha alçak ve 6 cm daha dar olduğu görülüyor. Mec-Pherson bağımsız süspansiyon sistemi ile brembo imzalı dört pistonlu fren kaliperleri gözlerden kaçmayan detaylar arasında..  2. Seviye otonom (kısmi sürüş otomasyonu) sürüş özelliği de opsiyonlar arasında belirtiliyor. Bu SUV’de de çizgisini bozmayan marka Tonale’yi 3 farklı donanım paketiyle sunacak.

Avrupa’da satılması beklenen PHEV versiyonunda, 1.3 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli ünite üzerine, arka akslar ortasına konumlandırılmış elektrik motoru, 15,5 kW batarya ve 6 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman eşlik edecek. 275hp güç üretebilen AWD versiyonunda 0-100 değerleri 6.2 olarak belirtiliyor.

Önden çekişli 48V hafif hybrid versiyonlarında ise 1.5 litre yine dört silindirli turbo beslemeli ünite, pakete göre 130hp veya 160hp güçlerde sunuluyor. Bu versiyona da 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman eşlik ediyor.

1.6 litrelik dizel ve 2.0 litre benzinli turbo beslemeli versiyonları da motor seçenekleri arasında. 2.0 litrelik versiyon da 9 ileri otomatik şanzımanla 256hp güç üretebiliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us