Sokakların Haylaz Elektriklisi Renault Twizy

Sokakların Haylaz Elektriklisi Renault Twizy

Renault Twizy, ilk üretildiği günün üzerinden neredeyse on yıla yaklaşmasının sonunda birçok kimseyi elektrikli otomobillere karşı yakınlaştırmasıyla dikkatleri çekiyor. Renault Twizy'i gelin daha yakından tanıyalım.

Sıra dışı Tasarımıyla Twizy

Twizy, camı olmayan, iki kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği küçük bir elektrikli otomobil olmasının dışında bilim kurgu filminden çıkmış gibi görünen tasarımıyla her zaman gözleri üstüne çekmeyi başarıyor.

Bu ilginç görünen tasarımı ve elektrikli olması sizin için önemli bir kriter eşiğiyse e-scooter'lar içindeki en güvenli modellerden biri olan Twizy'e bir şans vermelisiniz.

Renault markasının henüz elektrikli otomobillerin bu kadar çok hayatımızda olmadığı bir dönemde böylesine cesur bir araç ile piyasaya çıkması geleceğin elektrik üzerine inşa edileceğini bizlere kanıtlıyordu.

Renault'un bir diğer elektrikli otomobili ZOE'nin altında yer alan Twizy, 2,33 metre uzunluğunda ve 1.23 metre genişlikteki boyutlarıyla şehir içi kullanımlarınız için adeta biçilmiş kaftan.

Motor, Şanzıman ve Performans

Şüphesiz ki Renault Twizy kullanabileceğiniz en kolay otomobillerden biri. Konsol üzerindeki şanzıman tuşlarından D'ye basıp ardından yolunuza bakabilirsiniz.

Ne var ki Twizy geçrekten çok hafif. İlk bakışta böylesine bir şehir içi otomobilinin hafif olması önemli ve faydalı bir durum gibi gözükebilir. Fakat bu hafifliği,  özellikle derin çukur ya da yüksek kasislerde bir miktar havalanmanıza neden olabiliyor.

Twizy'nin tabanında 57 Nm tork 17 beygir güç üreten elektrikli bir motor yer alıyor. Şehir içinde 80 km/h ile oldukça iyi bir hızlanmayı başaran Twizy ev tipi bir elektrik prizinden üç buçuk saatte tamamen şarj edilebiliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Renault Twizy'nin iç mekanı bir otomobilde olup olabilecek en sade tasarımlardan birine sahip. Yukarıya doğru açılan kapıları ona inip binerken oldukça dikkat çekici olmanızı sağlasa da iç mekanda direksiyon ve koltuklardan başka hiçbir şey yokmuş gibi görünüyor.

Özellikle soğuk havalarda her yanından rüzgar alan Twizy ile seyahat etmek bir miktar daha zorlaşıyor. Fakat sıcak yaz günlerinde rüzgarın doğal serinletici gücüyle serinleyebilirsiniz.

Arka sırada tek bir yolcu koltuğu bulunan Renault Twizy'de en büyük konforun tamamı sürücüye ait. Eğer bir gün Twizy'nin yolcu koltuğunda seyahat etmek zorunda kalırsanız, bunun en konforsuz seyahatlerinizden biri olması muhtemel gözüküyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Renault Twizy'nin oldukça sade tasarıma sahip olan ön konsolu üzerinde herhangi bir multimedya ve navigasyon ekranı yer almıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Renault Twizy bağımsız Euro NCAP tarafından yapılan değerlendirmelerde 'dört tekerlekli bisiklet programına' dahil olduğu için onu binek otomobil sonuçlarıyla karşılaştırmak yersiz olur. Kendi klasmanında yapılan testlerden %39'luk bir derece ile geçen Twizy güvenlik konusunda yüzümüzü güldürmüyor.

Fakat Renault Twizy'i diğer scooterlardan ayıran en önemli özelliklerinin arasında sürücü hava yastığı ve emniyet kemerleri geliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Çip Krizi Yerli Üretimi Vurdu

Çip Krizi Yerli Üretimi Vurdu

R5 Alpine Hakkında Yeni Açıklamalar

R5 Alpine Hakkında Yeni Açıklamalar

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us