Japonların Alamet-i Farikası Nissan Skyline R34 GT-R!

Nissan Skyline R34 efsanesi 1998 yılında doğdu. Hemen ardındaki 1999 yılında ise efsanenin canavara bürünmüş hali GT-R versiyonu çıktı. Skyline serisinin devamı olarak çıkan R34 ve R34 GT-R kalplerde taht kurdu ve bir daha inmedi.

GT-R'ın dönemine göre üst düzey performansa ve teknik verilere sahip olması bu tahtın sallanamaz olmasını sağladı. Birçoğumuzun hatta hepimizin GT-R sevdası Hızlı ve Öfkeli filminden gelir. Çocukluğumuzdan beri hayran olduğumuz ve hayallerini kurduğumuz otomobillerin başında gelen GT-R'ı ve birçok otomobili bize sevdirdiği için Hızlı ve Öfkeli'ye teşekkürlerimi iletiyorum.

Kaputun Altında Yatan Canavar!

Dünyada efsaneleşmiş 2 motordan birine sahip GT-R: RB26DETT. Diğeri ise Toyota Supra'dan bildiğimiz 2JZ motor. 2600cc'lik sıralı 6 silindirli, üstten çift egzantrik sistemli, elektronik yakıt enjeksiyonlu ve çift turboşarjlı bu motor aslında fabrika çıkışında 325 bg güç ve 392 Nm tork üretebiliyordu.

Ama Japon üreticiler arasında yapılan centilmenlik anlaşması gereği 276 bg güç ve 353 Nm tork ile yollara çıktı. 8000 devir çevirebilen bu motor 0-100 km/sa ivmelenmesini 4.7 saniyede tamamlıyor. Tam gücünü 4 bin devirden sonra turbo takviyesiyle hissettiren bu canavar sizi koltuğa yapıştırıyor. Devir göstergesinde bile ilk 3 bin deviri küçük puntolarla yazarak size 4 bin devirden sonra açılacağının haberini veriyor.

GT-R günümüzde bile birçok üst segment araçlarda göremediğimiz dört çekerden çekiş ve dönüşlerde arka tekerlerin de yönlendirilmesi gibi özelliklere sahip. Döneminin çok ilerisinde olan dört tekerden çekiş sistemi ön tekerleklere güç iletimi gerekmedikçe tüm torku arka tekerleklere aktarılabiliyordu. Ekstra olarak da GT-R 'ın egzoz valfleri sodyum içeriyor. İçerisinde sodyum ve boşluk var. 90 derecelerde sodyum sıvı haline geçiyor ve kaynaması için 882 derece gerekiyor. Normal valflere göre 150 derecelik bir fark oluşturan bu sodyumlu valfler termal verimliliği ve motorun verimliliğini arttırıyor. Aracın stok olarak tek yetersiz yanı frenler olarak belirtiliyor. Biraz hızlı ve agresif kullanımdan sonra böyle bir canavarı durdurmak için üzerindeki frenler yetersiz geliyor haliyle.

Dış Tasarım Dilini Hâlâ Kimse Konuşamıyor!

Kendine ait efsaneleşmiş tasarım dili olan GT-R, ikonik olarak yuvarlak stop lambalarına sahip. Bu yuvarlak stop lambaları GT-R'ı çok uzaklardan bile tanımanıza yardımcı olabiliyor ve nesiller boyu tasarım parçası olarak kullanılıyor. Normal R34 modeline göre daha geniş çamurluklarla gelen GT-R yan aynalardan çok tatmin edici görüntülere sahip. Bagaj'ın üstünde manuel ayarlanabilen bir rüzgarlıkla geliyor. Kendiniz tornavidayla yandaki kapaklarını açıp istediğiniz pozisyona getirebiliyorsunuz.

İç Mekan: Her Güzelin Bir Kusuru Vardır!

Rakiplerine kıyasla o yıllarda iç tasarımı biraz yetersiz diyebiliriz. Ama sizi oturduğunuzda iyice saran spor koltukları ve aracın neredeyse tüm verilerini görebileceğiniz göğüsün üzerinde 5.8 inçlik bir ekranı bulunuyor. Bunlar hoş detaylar fakat dönemin normal Nissan araçlarıyla aynı iç tasarım diline sahip. Bu da güzelin kusuru diyebiliriz.

Nissan, R34 GT-R 'ı 3 yıllık ömründe değişik şekillerde elden geçirdi ve geliştirdi. R34'ün versiyonları ise şu şekilde:

  • GT-R – 2.6 L RB26DETT twin-turbo I6, (332 bg , 392 Nm)
  • GT-R V-spec – Ek karbon fiber aerodinamik parçalar, fren havalandırma kanalları, difüzör.
  • GT-R V-spec II – V·spec'e ek olarak NACA kanallı karbon fiber kaput.
  • GT-R V-spec II N1 – V·spec II'ye ek olarak yenilenmiş N1 motor, klima, müzik çalar ve arka sileceği bulunmayan, basit iç döşeme. (sadece 45 adet üretildi)
  • GT-R M-spec – Deri iç döşeme, "Ripple Control" amortisörlü daha hafif süspansiyonlar, ısıtmalı koltuklar.
  • GT-R V-spec II Nür – V·spec II'e ek olarak N1 motor ve 300 km/h hız göstergesi. Nürburgring Edition (sadece 750 adet üretildi)
  • GT-R M-spec Nür – M-spec'e ek olarak N1 motor ve 300 km/h hız göstergesi. (sadece 253 adet üretildi)
  • GT-R NISMO S-tune – M-spec'e ek olarak değiştirilmiş motor bloğu bileşenleri.
  • GT-R NISMO R-tune – Değişik tarzda M-spec.
  • GT-R NISMO Z-tune – 2.8 L RB28DETT Z2 twin-turbo I6, (500 bg, 540 Nm) Z1 ve Z2 (sadece 19 adet üretildi)

Yılların eskitemediği R34 GT-R eskimemeye devam edecektir. Günümüzde bile birçok araca kafa tutan R34 GT-R efsane olmayı tam anlamıyla hak ediyor. İkonik tasarımını ve bizde bıraktığı hatıraları unutmak mümkün değil. Bu aracı efsaneleştiren ve bizlere sevdiren rahmetli Paul Walker'ı da anarak Nissan Skyline R34 GT-R'ı efsane araçlar kategorisine yerleştiriyoruz.

Paul Walker'ın Anısına (12 Eylül 1973 - 30 Kasım 2013)

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Maxima

Yeni Nissan Maxima

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us