Chery Türkiye Pazarına Bu Kez Çok İddialı Bir Giriş Yapacak

Chery Türkiye Pazarına Bu Kez Çok İddialı Bir Giriş Yapacak

Chery aslında çok da yabancısı olduğumuz bir otomobil markası değil. Daha önce birkaç model ile Türkiye pazarına girmeyi deneyen Chery, Türkiye’de en fazla Tigo modeli ile tanınıyor. Ancak ülkemizde Çin malı ürünlere karşı oluşan önyargıdan nasibini alan Chery, söz konusu algıyı kıramadığı gibi, Türkiye pazarına sunduğu basit modelleriyle Çin malı algısını besledi denilebilir.

Özellikle Ortadoğu ve Asya pazarına bakıldığında Chery oldukça güçlü ve teknolojik gelişmelere hızla adapte olarak kendini geliştiren bir otomobil markası. Bu nedenle Avrupalı rakipleriyle rekabete girmeye ve pazarını geliştirmeye karar veren Chery, bu hedefinin ilk adımı olarak Türkiye pazarına en güncel modelleriyle yeniden merhaba diyecek.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir basın lansmanıyla Türkiye pazarında satılacak olan yeni modellerini tanıtan Chery, lansmana katıla otomobil yazarlarının ve basın mensuplarının büyük beğenisini topladı. Kalitesiz Çin malı algısından çok uzak otomobiller üreten Chery, gerek görüntüsü gerekse teknolojik donanımlarıyla Avrupalı rakiplerini hayli zorlayacağa benziyor.

Lansmanda basın mensuplarıyla konuşan ve soruları yanıtlayan Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si, markasının başarısız olan Türkiye deneyimi hakkında da konuştu. Chery’nin Türkiye pazarına açılmak için bir önceki girişiminde tüm sorunun şirkette olduğunu kabul eden Si, gönderilen otomobillerin Türkiye pazarı için oldukça basit kaldığını ve ihtiyaçları karşılamadığını kabul etti.

Chery’nin Avrupa hamlesine neden Türkiye’den başladığı konusunda da bilgiler veren Türkiye Başkanı Si, Türkiye’nin siyasi ve jeopolitik açıdan ne kadar önemli bir ülke olduğunun farkında olduklarını söyledi. Si, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği için adaylığının devam etmesi ve NATO üyesi olması açısından siyasi yönden oldukça güçlü bir ülke olduğunu vurguladı.

Ayrıca Türkiye’nin coğrafi konum olarak hem Avrupa’da hem de Asya’da toprakları bulunan eşsiz bir ülke olduğunu hatırlatan Si, Türkiye’nin hem kültürel hem de jeopolotik olarak doğu ile batı arasında bir köprü olduğunu söyledi.

Türkiye’de kullanılan otomobilleri de araştırdıklarını ve vatandaşlarımızın satın alma alışkanlıkları üzerinde istatistiksel bir çalışma yaptıklarını söyleyen Si, Türk vatandaşlarının Avrupa menşeli markalara olan ilgisini fark ettiklerini söyledi. Bu sebeple Türkiye’de yakalanacak bir satış başarısının, Avrupa için bir ayna görevi göreceğini ileten Si, Chery için Türkiye’nin çok önemli olduğunu söyledi.

Chery Çin dışında satış ve üretim yapan ilk otomobil markası. Dolayısıyla uluslararası ilişkileri oldukça kuvvetli olan bir şirket. Türkiye’ye de en iddialı modelleri olan TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO, OMODA 5 ile giriş yapacak olan Chery, ilerleyen zamanlarda ürün gamını geliştirecek.

Öyle ki Türkiye’nin stratejik coğrafi konumundan yararlanmak isteyen Çinli şirketin planları arasında Türkiye’de bir fabrika kurmak dahi var. Böylelikle Chery Avrupa’ya satacağı otomobilleri Türkiye’de üreterek Çin’den binlerce kilometre uzağa otomobil göndermek zorunda kalmayacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us