Türkiye’de 2022’nin En Çok Satan Otomobilleri Açıklandı

Türkiye’de 2022’nin En Çok Satan Otomobilleri Açıklandı

Özellikle son 2 yıllık dönemde otomobil sektörü gündemden düşmüyor. Tedarik kriziyle birlikte fiyatların bir anda katlanarak atrması ve bu artışın devam ediyor olması, otomobil piyasasının sıcak gündemde yer almasına neden oluyor. Son olarak Ocak-Kasım döneminde satılan sıfır otomobil rakamlarının açıklanması gündemin yeniden otomobil piyasasına kaymasına neden oldu.

Son zamanlarda bayilerden sıfır kilometre araç almak isteyen vatandaşlar otomobil bulamamaktan şikayetçi. Bu durum talebin ikinci ele kaymasına ve dolayısıyla fiyatların yükselmesine neden oldu. Ancak açıklanan sıfır kilometre otomobil satış istatistikleri şaşırtıcı bir durum ortaya çıkardı. İlk 5 sırada yer alan otomobile bakıldığında Ocak-Kasım ayları arasında tam 163 bin 820 otomobil satıldığı görülüyor.

2022 Yılında Türkiye’de En Çok Satılan İlk 10 Otomobil

1. Fiat Egea Sedan

Listenin zirvesinde herkesin de tahmin edebileceği gibi Fiat Egea Sedan bulunuyor. Satışa sunulduğu günden bu yana satış rekorları kıran Fiat Egea Sedan, salgın hastalık, tedarik krizi gibi etmenlerin gölgesinde dahi 2022 yılında Türkiye’de 59 bin 662 adet satarak en çok satan otomobil olmayı başardı.

Fiat Egea Sedan’ın satış başarısını özetlemek gerekirse, en yakın rakibi olan Renault Clio HB’nin neredeyse iki katı kadar satış elde etti. En baz modeli olan 1.4 litre fire motora sahip, Easy modelinin resmi internet sitesindeki liste fiyatı 364 bin 900 lira. Egea’nın oldukça rekabetçi bu fiyatı satış rakamlarını etkileyen en önemli faktör.

2. Renault Clio HB

Türkiye’nin 2022 yılında en çok satan otomobilleri listesinin ikinci sırasında Renault Clio HB yer alıyor. Yollarda en çok gördüğümüz otomobillerden biri olan Clio da yıllardır farklı nesilleriyle hayatımızda olan ve Türkiye’de en çok sevilen otomobillerden biri. Her zaman listenin üst sıralarında yer alan Clio, bu kez güçlü rakibi Egea’nın epey gerisinde kaldı. Türkiye’de 2022 yılında 31 bin 808 adet Clio HB satıldı. Clio HB’nin baz modelinin liste fiyatı 376 bin 900 lira.

3. Toyota Corolla

Listenin 3. sırasına gelindiğinde ise bizleri bir Japon otomobilli karşılıyor. Türkiye’de sağlamlık ve sorunsuzluk algısını en iyi oluşturmuş markalardan biri olan Toyota, efsanevi modeli Corolla ile Türkiye’de 2022 yılında en çok satan 3. otomobil oldu. Rakiplerine nazaran neredeyse 2 katlık liste fiyatına rağmen 26 bin 972’lik satış rakamına ulaşan Toyota Corolla’nın en baz modelinin satış fiyatı 607 bin lira.

4. Dacia Duster

Renault grubunun tüm modelleri ülkemizde ciddi bir ilgi görüyor. Yine Fransızların ekonomik fiyat politikasıyla ürettiği ve ciddi bir müşteri kitlesi elde ettiği Dacia markasının Duster modeli de en çok satanlar listesine adını yazdırdı. 23 bin 270 adet satan Dacia Duster’ın fiyatları ise 512 bin 900 liradan başlıyor.

5. Fiat Egea Cross

Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea, Crossover karosere sahip modeli Egea Cross ile en çok satan otomobiller listesinin 5. sırasında yer buldu. Son yıllarda SUV ve Crossover otomobillere olan ilginin bir ürünü olan Egea Cross, büyük talep görüyor. 391 bin 900 liralık başlangıç fiyatıyla dikkat çeken Egea Cross, 2022 yılında 22 bin 108 adetlik satış rakamına ulaştı.

En çok satan otomobiller listesinin 6. sırasında 22 bin 67 adetle Renault’un ikonik modeli Megane yer alıyor. 13 bin 292 adet ile Hyundai i20 7. sırada yer alırken, onu 12 bin 27 adet ile Renault Taliant takip ediyor. Listenin son iki sırasında ise yine Hyundai bulunuyor. Sırasıyla 11 bin 362 adet ile Bayon ve 8 bin 933 adet ile Tucson Türkiye’nin en çok satan 10 otomobili listesinin son iki sırasında bulunuyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us