Ekonomik ve Kullanışlı Yeni Dacia Jogger Yollarda

Ekonomik ve Kullanışlı Yeni Dacia Jogger Yollarda

Dacia’nın büyük değişiminin ilk adımlarından biri olan Jogger tanıtıldığı günden bu yana büyük bir merakla bekleniyordu. Sonunda Jogger’i günlük hayatımızda yollarda görmeye başladık bile.

Otomobiller ülkemizde büyük değere sahip. Öyle ki kimileri otomobillerine karşı büyük bir ilgi ve sevgi duyuyor. Ancak öyle insanlar da var ki otomobilleri sadece çeşitli işler için bir araç olarak görüyor. Bu kitleye hitap eden ve makul ölçüde ihtiyaç karşılamayı hedefleyen Dacia, bir süre sonra “ucuz ama kalitesiz” algısına maruz kaldı. Markanın bu imajını değiştirmek için ise yeni bazı atılımlar yapıldı.

Dacia aslında ekonomik fiyatlarla, insanların lüks ihtiyacını değil gündelik ihtiyaçlarını karşılamak üzere yola çıkmıştı. Bu sebeple üretilen otomobiller kısmen daha az donanımlı, malzeme kalitesi nispeten düşük, güç ve sürüş dinamikleri yönünden değil de ekonomi yönünden öne çıkan otomobiller üretti. Ancak bir süre sonra Dacia’nın insanların zihninde uyandırdığı hissiyat “kalitesiz” yönüne kaymaya başladı.

Bu algı kısmen Duster ile kırılmaya başlandı. Dacia Duster insanlar tarafından çok sevildi ve oldukça başarılı satış rakamlarına ulaştı. Ancak Duster da diğer markaların SUV modellerine bakıldığında kısmen donanım ve kalite hissiyatı bakımından geride kaldı.

Dacia markası söz konusu algıyı tamamen ortadan kaldırmak ve kaliteyi ulaşılabilir bir halde insanlara sunmak için büyük bir değişim sürecine girdi. Logo değişikli ile işe koyulan Dacia, silbaştan yeni bir logo tasarladı ve yeni modeller için kolları sıvadı. Değişim sürecinin ilk yeni modeli de Jogger oldu.

Dacia yeni yüzüyle de insanların gündelik ihtiyaçlarını hedef aldı. Ancak bu kez bunu daha konforlu ve kaliteli şekilde yapmak için birtakım girişimlerde bulundu. Yeni Dacia Jogger 7 kişilik tam bir aile otomobili. 3. sıra koltukları sökülebilen ve bu sayede oldukça büyük bir bagaj hacmi sunabilen Jogger tam manasıyla MPV sınıfının en iddialı modellerinden.

Yeni Dacia Jogger oldukça artık bir Dacia modelinden beklenmedik donanımlar da sunuyor. Hem güvenlik hem de kullanışlılık  açısından büyük bir özenle geliştirilen Jogger, yokuş kalkış desteği, far ve yağmur sensörü, ön ve arka park sensörü, kör nokta uyarı sistemi gibi birçok donanımın yanında akıllı eşya gözleri, uçak tipi servis sehpası gibi çok sayıda kullanışlılık öğesini de barındırıyor.

MPV sınıfındaki bir otomobilden beklenen ilk özelliklerden biri olan bagaj hacmi de fazlasıyla Dacia Jogger’de var. Yolcuların rahatlıkla seyahat etmesini sağlayan 3. sıra tam boy koltuklar sökülebiliyor. 2. sıra koltuklar da yatırıldığında Dacia Jogger 2085 litre bagaj hacmi sunuyor.

Son olarak Jogger’a can veren motora değinecek olursak, aslında 1.0 Tce motora sahip. Ancak bu motorun farklı 2 versiyonu seçilebiliyor. Benzinli versiyonu 110 beygir olan 1,0 turbo beslemeli motor aynı zamanda 200 Nm tork üretiyor.

Ekonomiyi elden bırakmayan Dacia, aynı motorun fabrika çıkışı LPG’li versiyonunu da müşterilerinin beğenisine sunuyor. 1.0 Tce ECO-G adı verilen bu versiyon da 100 beygir güç ve 170 Nm tork üretiyor.

Şu an Dacia resmi internet sitesi incelendiğinde Jogger fiyatlarının güncellendiği söyleniyor. Resmi olarak bir fiyat bilgisi sunmak bu yüzden çok da mümkün değil.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us