Yeni Opel Astra Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Yeni Opel Astra Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Opel’in efsanevi modellerinden biri olan Astra yenilendi. Geçtiğimiz sene görücüye çıkan yeni Astra modelinin Türkiye’ye ne zaman geleceği merak konusuydu. Opel yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre geçen 1 yılın ardından yeni Opel Astra Türkiye’de de satışa sunulmaya başlanacak.

Türkiye’de de yakın zamanda satışa sunulacak olan Opel Astra’nın fiyat listesi de belli oldu. 3 farklı motor şanzıman kombinasyonu ile Türkiye’ye gelecek olan Astra’nın başlangıç fiyatını dahi duyanlar kulaklarına inanamadı.

Opel dünya genelinde otomobil kullanıcıları tarafından sıkça tercih edilen bir marka. Türkiye’de de oldukça tutulan Opel’in özellikle Astra ve Corsa modellerini yollarda sıkça görmek mümkün. Opel geçtiğimiz yıl Astra modelini yeniledi. Baştan aşağıya yeni bir otomobil haline dönüşen yeni Astra henüz ülkemize gelmemişti. Yapılan açıklamayla birlikte artık yeni Astra Türk kullanıcılarının da beğenisine sunulacak.

Yeni Opel Astra Türkiye’ye 3 farklı motor şanzıman kombinasyonu ile gelecek. Opel Astra’yı benzinli motor ile satın almak isteyen kullanıcılar turbo beslemeli 1200 cc hacminde bir motor ile karşılaşacak. Bu motor seçeneğinde ister manuel ister otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. Söz konusu 1.2 litre turbo benzinli motor 130 HP güç ve 230 NM tork gibi gayet yeterli bir güç üretebiliyor.

Bir diğer seçenke ise 1500 cc dizel motor. 1,5 litre hacme sahip bu motor da turbo beslemeli. Ancak bu motor seçeneğinde sadece otomatik şanzıman kullanılmış. 1,5 litrelik dizel motor da tıpkı benzinli motorda olduğu gibi 130 beygir güç üretirken, tork değeri oldukça iddialı. Dizel motor 300 NM tork değeri ile dikkat çekiyor.

Dünya genelinde yüksek emisyon değerleri nedeniyle birçok markanın terk ettiği dizel motoru, Opel’in tamamen yenilediği bir modelde hala kullanıyor olması dikkat çekici. Düşük yakıt tüketimi nedeniyle ülkemizde hala en çok tercih edilen motorlar dizel. Dolayısıyla Opel’in de Türkiye’de Astra modelinde en çok dizel motorlu olanları satması muhtemel.

Yeni Opel Astra’nın elektrikli modelleri de mevcut. Ancak ilk etapta Türkiye’ye sadece 1,2 litre benzinli ve 1,5 litre dizel motor seçeneği ile gelecek. Elektrikli yeni Opel Astra’nın Türkiye’ye ne zaman geleceği veya gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

Yeni Opel Astra’nın bu yeni nesil motorlarının performansına bakıldığında, 1200 cc turbo benzinli motor 0’dan 100 Km/h hıza 9,7 saniyede çıkıyor. Dizel motor seçeneğinde ise bu süre 10,6 saniye. İki motor seçeneği arasında hissedilir bir performans farkı olmadığını söylemek mümkün.

Yeni Opel Astra’nın en çok merak edilen yönü ise Türkiye fiyat listesi oldu. Yeni Opel Astra’nın giriş donanım seviyesine sahip 1,2 benzinli ve manuel şanzıman modeli 668 bin 900 liradan satışa sunulacak. Aynı donanım ve motora sahip otomatik vitesli model ise 774 bin 900 lira. Tek şanzıman seçeneği ile satışa sunulacak olan dizel otomatik yeni Opel Astra ise 824 bin 900 liradan başlayan fiyatla satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us