Pagani Yeni Şaheseri Utopia’yı Tanıttı

Pagani Yeni Şaheseri Utopia’yı Tanıttı

Zonda ve Huayra modelleriyle otomobil dünyasına yeni bir soluk getiren Pagani, bu kez de Utopia ile karşımızda. İsmini İngiliz yazar Thomas Moore ’un Utopia isimli kitabından alan Pagani’nin yeni otomobili klasikleşen Pagani çizgilerini taşısa da tam bir süper spor karakterine sahip.

Pagani, yeni modeli Utopia ’yı geliştirirken eski kullanıcılarına da danıştı. Pagani kullanıcılarının yeni otomobilde hangi yönlerin geliştirilmesini istedikleri soruldu. Pagani kullanıcıları 3 özellik üzerinde fikir birliğine vardı. Daha önce bir Pagani sahibi olmuş kişiler, yeni modelin daha hafif, sadece ve sürüş keyfinin daha yüksek olmasını istedi.

Bu önerileri göz önünde bulunduran Pagani mühendisleri sürüş keyfini zirveye çıkarmak için Utopia’ya güç vermesi için 6 litrelik V12 bir motor kullandı. Söz konusu motor tam 859 beygir güç ve 1100 Nm tork üretiyor. Süper spor araçlarda günümüzde inanılmaz güçler konuşulduğundan 859 HP kulağa çok da yüksek gelmeyebilir. Ancak Utopia’yı öne çıkaran özelliği sadece 1.280 KG olması.

Çift turbolu 6 litre V12 motora sahip bir otomobilin sadece 1.280 KG ağırlığında olması tam bir mühendislik harikası. Günümüzde B segmenti hatchback bir otomobilin dahi yakın ağırlığa sahip olduğu düşünüldüğünde 859 HP gücün Pagani Utopia için inanılmaz bir performans demek.

Pagani Utopia’yı geliştirirken en çok sürüş zevki konusuna önem verdi. Gerçek otomobil tutkunlarının sürüş zevkini adeta iliklerine kadar hissetmeleri için Utopia manuel 7 ileri bir şanzıman seçeneği de sunuyor. Bunun yanında aynı 7 ileri şanzımanın robotize edilerek otomatikleştirilmiş seçeneği de mevcut.

Pagani iç mekan tasarımı için de oldukça kafa yormuşa benziyor. Minimalist tarım dilinin kullanıldığı Utopia, elektronik gösterge ve ekranlardan uzak tutuldu. Öyle ki Pagani Utopia’nın hız gösterge paneli tamamen analog kadranlardan ibaret. Analog kadranlar arasında küçük bir bilgi ekranı elbette var. Herhangi bir multimedya ekranı da olmayan Utopia’nın konsolunda sadece fonksiyonel düğme ve tuşlar bulunuyor.

Yapılan ilk açıklamaya göre Pagani Uyopia modelinden sadece 99 adet üretecek. Şimdilik herhangi bir satış fiyatı belirlenmedi. Bunun ilk Utopia’nın ne zaman teslim edileceği, ne zaman satışa çıkacağı da henüz belli olmayan konular.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us