Yeni BMW X1 Daha Güçlü ve Daha Sportif

Yeni BMW X1 Daha Güçlü ve Daha Sportif

BMW ürün gamında yüksek irtifalı hatchbackler kategorisinin en iyi temsilcilerinden biri olarak crossover model X1, her zamankinden daha güçlü bir giriş yapıyor. Markanın sportif ve dinamik ruhuna uyum sağlamış olarak güncellenen otomobil, önceki neslinde yaşanan yabancılaşmadan sıyrılacak gibi duruyor. Gelin markanın yeni tasarım dili ile yorumlanan X1'in detaylarına bakalım.

Yeni X1'in Tasarımsal Detayları

BMW X1 tasarımsal açıdan değerlendirilmesi gerektiğinde önceki nesillerde marka içerisinde güçsüz bir algı çiziyordu. Kendi kanaatimce diğer modeller yanında sportiflik algısını yansıtamayan crossover, yeni neslinde bu kalıp içerisinde çıkacak. Markanın vebası niteliği taşıyan büyüyen böbrekleri, ön yüzde yeni 3, 7 ve X7 serisinde gördüğümüze animasyon yapısının benzerini taşıyan farları, yan yüzde tasarıma entegre edilmiş olarak karşımıza çıkan kapı kolları ve arka profilde markanın imzası halini almış karartılmış stop gruplarıyla dikkatleri üzerine çeken otomobil, ciddi bir seviye atlamış.

Günümüzde her zamankinden daha fazla mesai harcanan bir konu olan aerodinami tarafından 0.27'lik sürtünme katsayısıyla tasarımına kıyasla çok iyi bir iş çıkaran Bavyeralı, bu sayede daha yüksek hız limitleri, daha pürüzsüz bir hızlanma deneyimi ve elektriklenme çağının en önemli kalemi olan enerji tasarrufunu sağlıyor.

Yeni X1'in İç Mekan Detayları

İç mekana geçildiğinde markanın elektrikli modelleri ile birlikte tanımış olduğumuz yapının uyarlamasını görüyoruz. Aynı yapının makyajlı 3 Serisi'nde de bulunacağını ve Alman üretici yeni modellerinin tümünde bu dili kullanacağını vurgulamakta fayda var. X1, 10.25 inçlik dijital gösterge paneli ve 10.7 inçlik bir multimedya sistem ile sunulacak,  iDrive 8 yazılımı ile karşımıza çıkan bu paneller önceki nesillere nazaran daha güncel bir hissiyat sunmayı hedeflerken markanın elektrikli modellerinde de görülen bir sistem olması neticesinde geçişi bir nebze de olsa kolaylaştıracak.

Orta konsolda karşımıza çıkan ve İX modelini anımsatan yapı, şanzıman komutlarının seçici tarafından elektronik aktarılması sayesinde boşalan mekanik parça boşluğunu saklama alanı değerlendirmeye imkan veriyor. Kablosuz şarj, bardaklıklar ve USB-C bağlantılarını görebildiğimiz bu alan, elinizde bulunan eşyaların homojen bir şekilde dağılmasına olanak tanıyacak. Bağlanılabilirlik bazında toplamda 4 adet USB-C, bagajda ve konsolda olmak üzere 2 adet 12 volt soketi sunacak olan X1, bu yollardan biri ile bağladığınız telefonunuzdan çıkan sesi opsiyonel olarak sunulan Harman Kardon ses sistemi ile aktarabilecek.

Yeni X1'in Teknik Detayları

BMW X1, üniteler bazında 4 güç kaynağı seçeneği sunuyor, ikisi dizel ve ikisi benzinli olarak konumlanan ünitelerin temel seviyesinde sDrive18i bulunuyor, 1.5 litrelik motordan 136 beygir güç ve 230 Nm tork çıkışı sağlanan ünite Türkiye gibi otomobil almanın imkansıza yaklaştığı ülkelerde daha sık görülecek.  Modelin üst seviyelerine çıktığımızda ise xDrive23i seçeneği ile karşılaşıyoruz, 2.0 litrelik motordan 204 beygir güç ve 320 Nm tork sağlayan ünite 0-100 hızlanmasını 7.1 saniyede tamamlıyor.

Yeni X1 Fiyatları

Bahsettiğimiz teknik, teknolojik ve tasarımsal detayları bir araya toplayıp bir değerlendirme yapmak gerekirse BMW X1 şehir içinde dolaşırken SUVimsi bir hissiyat almak isteyenler için teknolojik anlamda zengin ve sportif bir seçenek olacaktır. Hatchback rahatlığında kaldırımları fethetme niyetine girmiş müşteriler bu otomobil için Almanya'da 41.400 euro ödemek zorunda, Türkiye fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us