Son R35 Yeni Nissan GT-R NISMO

Son R35 Yeni Nissan GT-R Nismo

Kaputunun altındaki 600 beygire kadar çıkabilen gücü ve harikulade eşsiz tasarımı ile Godzilla takma adını kazanan R35 kasa kodlu Nissan GT-R NISMO, 2022 yılında son kez üretilecek yeni modeli ile karşımızda. Peki, Yeni GT-R NISMO'da bizleri ne bekliyor?

2022'de Yenilikler Neler?

R35 kasa kodlu Nissan GT-R, ilk kez üretildiği 2009 yılından bu yana gerek tasarımsal olsun gerekse motor gücü bakımından olsun, büyük bir değişimi hiçbir zaman yaşamadı. Yine de yapılan ufak güncellemeler ile ait olduğu yıla ayak uydurmayı başaran GT-R, 2022 yılında son kez üretilecek olan özel versiyonu ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

600 beygir gücünde üretilecek olan 2022 GT-R NISMO, GT-R modelinin en özel modellerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Sınırlı sayıda satılacak olan GT-R NISMO, bu seriye özel olarak üretilen renk ve jant tasarımlarıyla geliyor.

Special Edition modeli, kırmızı vurgulu benzersiz güzellikteki 20 inç jantlar, gövde rengine boyanmayıp orijinal halde bırakılan karbon fiber kaput ve özel Stealth Grey boya rengi ile satışa sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2022 Nissan GT-R NISMO'nun karbon fiber kaputunun altında, çift turbolu 3.8 litrelik bir V-6 motor bulunuyor. Bu motordan 565 beygir güç çıkışı sağlanıyor. Tüm bu gücü yola aktarmak için dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Yeni Nissan GT-R NISMO, şanzıman tarafında altı ileri otomatik vites seçeneği kullanıyor.

Yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 2.9 saniyede çıkmayı başaran GT-R NISMO, Godzilla lakabına yakışır bir performans sergiliyor. Yeni GT-R NISMO'nun size anında tepki veren keskin direksiyonu, sağlam ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi ile 'neden bir GT-R sahibi olmalıyım?' sorusuna cevap bulabiliyoruz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Nissan GT-R NISMO'nun iç mekanına geçtiğimizde oldukça geniş bir oturma pozisyonu sunan ön koltuklar dikkatimizi çekiyor. Kırmızı ve siyahın asil uyumunun ön planda olduğu iç mekan tasarımı, geçmiş modellerden pek farklı hissettirmiyor.

Tüm modellerde çift bölgeli klima sistemi, deri ve süet kaplı döşemeler, ısıtmalı ön koltuklar ve çok daha fazlası bulunuyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında, büyük ceplere sahip kapı içleri, işinizi görecek seviyede.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm 2022 GT-R NISMO modellerinde, orta konsol üzerinde yer alan 8.0 inçlik bir dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran üzerinden Apple CarPlay özelliğini, yerleşik şekilde gelen navigasyon hizmetini ve BOSE Premium ses sistemini standart olarak kullanabiliyoruz.

Ne yazık ki Android Auto bağlantı seçeneği Yeni GT-R NISMO'da bulunmuyor. Bilgi eğlence sisteminde kullanılan arayüzün grafikleri ve menüleri çok çekici olmasa da, kullanım kolaylığı konusunda başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Tıpkı diğer GT-R dengi otomobillerde olduğu gibi üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinden hiçbirini bulamazsınız. Performans özelliklerinin getirdiği, her şeyi kullanıcıya bırakan Yeni Nissan GT-R NISMO, size kendinizi özel hissettiriyor.

Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Standart olarak sunulan ön ve arka park sensörleri

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Maxima

Yeni Nissan Maxima

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us