Yeni Škoda Kushaq SUV

Yeni Škoda Kushaq, Çekyalı otomobil üreticisi Škoda’nın Hindistan pazarı için ürettiği yarı kompakt crossover SUV olarak yollardaki yerini almaya hazırlanıyor!

2021’de Yenilikler Neler?

Wolkswagen çatısı altındaki MQB-A0-IN platformu üzerinde geliştirilip üretilen yeni Škoda Kushaq, Avrupa pazarında halen satışı süren Škoda’nın bir diğer başarılı crossover SUV modeli Kamiq ile aynı konumda bulunuyor.

Yeni Škoda Kushaq’ın sahip olduğu 4221 mm uzunluk, 1760 mm genişlik ve 1612 mm yükseklik ile Avrupa’lı Kamiq ile olan benzerliğini ispatlamış oluyor.

Dış tasarımında Škoda’nın özgün tasarım dilinin kullanılmaya devam edildiği görülüyor. Bununla birlikte lansman rengi olarak sunulan ‘Honey Orange rengi’ oldukça dikkat çekiyor.

Bir crossover SUV’den beklendiği şekilde yerden 118 mm yükseklikte olan yeni Škoda Kushaq, tasarımında kullanılan crossover detayları ile oldukça karizmatik görünüyor.

Bununla birlikte iç mekanda yer alan küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında beklenileni karşılarken, bagaj hacmi tarafında sunduğu 385 litre hacim, beklentinin altında kalıyor.

Hindistan pazarı için üretilen Yeni Škoda Kushaq, 3 farklı donanım seviyesi ile satılacak. Bu donanım seviyelerinde, Active, Ambition ve Style isimli modeller bulunuyor.

Giriş seviyesinde 16 inç çelik ve plastik jant kapakları sunuluyor. Üst seviyelerde jant boyutu 16’dan 17’ye çıkıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Škoda Kushaq’ın kaputunun altında, VAG Grubu’ndan alışık olduğumuz motor seçenekleri bulunuyor. Bu seçeneklerin giriş seviyesinde 1.0 TSI benzinli motor bulunuyor. Bu motordan 115 beygir güç ve 175 Nm tork elde ediliyor.

150 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.5 TSI motor ise serinin en güçlü motoru olarak ön plana çıkıyor. Bu iki motor kombinasyonunu da 6 ileri manuel, 6 ileri otomatik ya da 7 ileri DSG şanzıman ile satın alabiliyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Škoda Kushaq’ın iç mekanına geçtiğimizde, yine diğer Škoda modellerinden alışık olduğumuz bir atmosfer bizi karşılıyor.

Konsolun ortasında, donanım seviyesine göre değişiklik gösteren 7 veya 10 inç büyüklüğünde bir adet multimedya ekranı bulunuyor. Bununla birlikte alt donanımlarda klasik şekilde gelen, fakat üst donanımlarda dokunmatik olarak ayarlanan klima kontrol ünitesi oldukça şık gözüküyor.

Ayrıca, havalandırma özelliğine sahip ön yolcu koltukları, anahtarsız giriş ve çalıştırma ve kablosuz şarj standı opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Škoda Kushaq, güvenlik tarafında da birçok üstün özellik sunuyor. Bunların en başında herhangi bir kaza anında, en az yarayı almanız için özel olarak yerleştirilen 6 adet hava yastığı bulunuyor.

Ayrıca, Elektronik Denge Sistemi gibi crossover SUV olmasının gerektirdiği özellikler de standart olarak sunuluyor. Bunlarla birlikte yeni Škoda Kushaq’da temel olarak bulunan güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Ön ve arka park sensörleri
  • Geri görüş kamera sistemi
  • Yokuş kalkış desteği

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Skoda Fabia Tamamen Yenilendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us