TOGG İçin 400 İstasyonluk Şarj Ağı Hazırlanıyor

TOGG İçin 400 İstasyonluk Şarj Ağı Hazırlanıyor

Türkiye’nin elektrikli otomobili TOGG için geri sayım başladı. Yapılan açıklamalara göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tanıtımı yapılacak olan TOGG’un, 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Ancak tüm elektrikli otomobil sahipleri gibi, TOGG sahibi olmak isteyen vatandaşların da aklındaki en büyük soru işareti şarj sorunu.

Ülkemizde henüz elektrikli otomobil kullanımı yaygınlaşmış durumda değil. Bunun en büyük sebeplerinden biri de şarj istasyon ağının yeterli düzeyde olmaması. Elektrikli otomobillerin büyük şehirlerde şehir içinde kullanımı sorun yaratmasa da şarj istasyonu bulunmayan küçük illerde ve şehirlerarası yolculuklarda şarj istasyonu bulmak büyük bir sorun.

Yerli üretim elektrikli otomobilin yollara çıkmasının tek başına yeterli olmayacağının farkında olan yetkililer, şarj istasyonu ve elektrik altyapısı konusunda girişimlere başladı. TOGG ile birlikte faaliyete geçecek olan Turgo şarj istasyonlarının kurulması için Shell ile bir işbirliğine gidildi.

Söz konusu anlaşma ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanına TOGG otomobiller için hızlı şarj olanağı sağlayan Turgo istasyonları kurulacak. TOGG ve Shell işbirliği ile kurulacak olan 400 hızlı şarj istasyonu ile birlikte hem TOGG sahibi olma hayali kuran otomobil severlerin aklındaki şarj sorunu soruları ortadan kalacak hem de diğer elektrikli otomobil sahiplerinin hayatı büyük ölçüde kolaylaşacak.

Türkiye’nin 81 ilinde kurulacak olan yeni şarj istasyonları ile birlikte gelişecek olan elektrikli otomobil şarj istasyonu ağı sayesinde, ülkemizde elektrikli otomobillerin kullanım oranlarının da artması bekleniyor. İçten yanmalı motorlara nazaran çok daha ekonomik ve çevreci olan elektrikli otomobillerin kullanımında kısmen geri kalan Türkiye’nin şarj sorununu aşmasıyla birlikte, artık elektrikli otomobillerin çok daha fazla yollarda görülmesi muhtemel.

TOGG’un Fiyatı Netleşiyor

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un proje aşamasının başladığı andan itibaren en çok merak edilen konu fiyatı olmuştu. Bugüne kadar sürekli TOGG’un fiyatı hakkında bazı söylentiler ortaya atıldı. TOGG’un tanıtılacağı gün olan 29 Ekim 2022 tarihi yaklaştıkça fiyat konusu da netleşmeye başladı.

TOGG ile birlikte Türkiye’de elektrikli otomobillerinde yaygınlaşması için vergi konusunda bir düzenleme yapıldı. Yetkililerin de açıklamalarına göre TOGG emsalleriyle benzer bir fiyattan piyasaya sürülecek. Vergi düzenlemesi de göz önünde bulundurulduğunda, TOGG’un  bugünün şartlarında 900 bin TL civarında piyasaya sürülmesi beklenirdi. Ancak TOGG’un 2023 yılının ilk çeyreğinden sonra satışa sunulacak. Dolayısıyla 1 milyon lirayı rahatlıkla geçmesi bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us