Dikkat Çekici Tasarımıyla Suzuki Alto Lapin LC ile Tanışın

Dikkat Çekici Tasarımıyla Suzuki Alto Lapin LC ile Tanışın

Dünyanın farklı bölgelerinde ortaya çıkan farklı şartlar dolayısıyla kullanıcı ihtiyaçları dolayısıyla tercihleri değişiklik gösterebiliyor. Bunların dikkat çekici örneklerinden biri olan kei car sınıfı, Japonya pazarına özel olarak üretilen bu sınıf ülkedeki otomobil popülasyonunun %40'lık bölümünü oluşturuyor. Özel normlar ile tasarım ve teknik sınırlamaları bulunan bu modeller arasına yeni katılan Suzuki Alto Lapin LC modeline yakından bakalım.

Özel normları açmak gerekirse Japonya pazarına özel üretilen ve düşük karlılık sebebiyle diğer ülkelere ihracatı yapılmayan kei car modelleri, uzunluk bazında 3.4, genişlik bazında 1.48 metreyi geçemezken yükseklik olarak en fazla 2 metre sınırına çıkabiliyor. Maksimum olarak 660 cc hacminde motorlar ile satılabilen ve motosiklet motorları barındıran bu sınıf, en fazla 63 beygir güç ile sınırlandırılıyor.

Bahsettiğimiz normlar içerisinde üretim yapmaya başaran markaların tercih edilme sebepleri ise Japonya'da bu sınıf için sağlanan uygun vergiler, düşük yakıt tüketimleri ve boyutları neticesinde pratik olmaları.

Suzuki, Alto Lapin LC modelinin geçmişte ürettikleri Fronte 360 modeline bir saygı duruşu niteliği taşıdığı belirtiliyor. Küçük boyutları ve pastel pembe, bej, kahverengi, açık yeşil ve mavi gibi renkleriyle retro otomobilleri anımsatan Alto Lapin LC oldukça tatlı bir imaj çiziyor.

Dışarıda yaratılan sade ve şık imaj iç mekanda işlevsellik ve minimalizm olarak yansıtılıyor. Kokpitte Fiat 500 ve Mini modellerini hatırlatan kadran yapısıyla dikkatleri toplayan model, bunun yanında 7 inç boyutlu bir paneli sunuyor. Bahsi geçen panelin eski nesil ve oldukça kötü grafiklere sahip olduğunu belirtmekte fayda görürken panelin altında yer alan vites kolu hafif ticari modellerde gördüğümüz iç mekan yerleşimlerini anımsatıyor. Model bu detaylar bazında eksi puan kazansa da otomobile yerleştirilen dijital klima, ön iki koltuk için ısıtma ve bolca bulunan şarj portları bahsi geçen eksileri kapatmak için yeterli oluyor.

Model iç mekanda birçok saklama alanı sunmanın yanında dış tasarımda olduğu gibi iç mekanda da tercih edilen retro ve pastel tonlar modelin iç mekanının oldukça ferah olmasını sağlıyor.

Suzuki Alto Lapin LC bahsettiğimiz kei car normlarını sonuna kadar zorluyor, 660 cc hacminde motor ile kombinlenen CVT şanzıman, otomobile 63 beygir güç çıkışı sağlıyor. Suzuki Alto Lapin LC Japonya'da 10.400 dolardan başlayarak 12.200 dolara seviyesine kadar çıkabilecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us