Mercedes-AMG GLE Edition 55 Bir Kutlama Niteliği Taşıyacak

Mercedes-AMG GLE Edition 55 Bir Kutlama Niteliği Taşıyacak

AMG tarihinin ilk sayfalarını karıştırmaya başladığınızda bağımsız bir modifiye şirketi olduğu ve Mercedes-Benz başta olmak üzere Mitsibushi dahilinde birçok markadan aldığı otomobilleri modifiye ederek satışa sunduğunu göreceksiniz. Mercedes-Benz ağırlıklı olarak çalışmaya başladıktan sonra önemli modeller çıkarması ardından Mercedes-Benz'in kendi bünyesine katmış olduğu AMG, bu yıl 55. yılını kutluyor ve Alman marka buna özel bir sürüm ile geliyor. GLE Edition 55 modeline daha yakından bakalım.

GLE Edition 55, GLE'nin AMG gamında yer alan 53, 63 ve 63 S seçeneklerinin coupe ve standart gövde tipleri ile sunulacak. Bu bağlamda 6 alternatif kombinasyonla tercih edilebilecek olan model, detaylarda karşımıza çıkan dokunuşlar ile epey ilgi çekici bir versiyon.

Mercedes-AMG GLE Edition 55 obsidyen siyahı rengi ile geliyor, elmas beyazı rengine sahip kapı yanı kaplamaları geçmiş modelleri ve AMG ruhunu vurgularken, 6 parçalı mat gri jantlar, 22 inçilk boyutları ile sunuluyor.

Eklenen detaylara uyum sağlaması adına bütün Edition 55 seçeneklerinde standart olarak sunulan  AMG Night Pack, otomobilin panjur, cam çerçeveleri, tavan rayları, ve arka difüzöründe bulunan mat gri detayları yok ederek siyaha bürünmesini sağlıyor. Bunların yanında otomobilin camları da karartmalı şekilde sunulurken normalde krom olan çift egzoz uçları siyah olarak karşımıza çıkıyor.

İç mekana geçildiğinde ise dış mekanda olduğu kadar az değişime ve detay çalışmasına rastlıyoruz. Otomobilin eşiklerine yerleştirilen ışıklandırmalı AMG logoları, Edition 55 sürümüne özel olarak sunulan paspaslar ile tamamlanıyor. Bunun haricinde üç kollu direksiyonun orta kolunun altına konumlandırılan 55 ibaresi otomobilin 63 S versiyonunda standart ve 63 ile 53 versiyonlarında opsiyonel olarak sunulurken, kapı yanlarına ve orta konsola uygulanmış nappa deriler otomobilin standart bir GLE olmadığını vurgulayan detaylar arasına giriyor.

Mercedes-AMG, GLE Edition 55 ile için siparişleri açtı ve sipariş süreci bulunduğumuz 2022 yılının sonuna kadar devam edecek. Mercedes-Benz standart GLE modelini bile Amerika'da üretilmesi ve oradan buraya getirilen modellerde uygulanan çok yüksek vergiler nedeniyle satışa sunmazken bu tip özel versiyonları ülkemizde görmemiz mümkün olmayacak. Avrupa ve Amerika gibi pazarlarda bu modele erişmek isteyen kullanıcılar ise almak istedikleri 53, 63 ve 63 S modelleri üzerine 5.950 Euro'dan başlamak üzere 13.090 Euro'ya kadar yükselen ekstra bedeller ödemek zorunda kalacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us