Mercedes-AMG C43 Resmi Olarak Tanıtıldı

Mercedes-AMG C43 Resmi Olarak Tanıtıldı

Mercedes-AMG, W204 kodlu C-Serisine kadar modele yaptığı müdahalelerle çok geniş bir motor yelpazesi sunuyordu. 6.3 litrelik hacimlere kadar çıkan motorlar, bu seride görebileceğimiz son büyük hacimleri temsil eder nitelikteydi. W205 ile normlar kapsamında düşmeye başlayan hacimler, şu anın AMG modellerinde 2.0 litrelik hacimlere kadar inmemize yol açtı. Gelin 2.0 litrelik 48V hibrit kurulumlu Mercedes-AMG C43'ün detaylarına bakalım.

C43 tasarımsal anlamda incelendiğinde seleflerini takriben ufak detay farklarına sahip olarak geliyor. Ön yüzde değişen tampon ve AMG modellerinin efsane Panamericana panjuru ile sunulan otomobil, yan profilde daha kalın marşpiyeller ile karşımıza çıkıyor. Arka profile geçtiğimizde yine değişiklik gösteren tampon, bu modele özel olarak tasarlanan difüzörler ve krom egzozlar ile geliyor. Bu noktada yaratılan sportif algı bagaj üzerine yerleştirilen ince spoiler ile desteklenirken AMG ve C43 ibareleri modelin tehlikeli bir C-Serisi olduğunu belli eden ibareler arasına giriyor.

Egzozlar için ayrı bir parantez açmakta fayda var. Bütün performans otomobillerinde egzoz sesi çok önemli bir faktör ve markalar bu modellerin egzoz sesleri için özel olarak çalışıyorlar. Mercedes-AMG C43 bu özel çalışmaların yapıldığı otomobiller arasında yer alırken, hacmi dolayısıyla ses bakımından selefinde bulunan 3.0 litrelik V6 motorun yerini doldurmayacağından, kabin içerisinde bulunan hoparlörler performanslı kullanımlar için ses efektleri sunuyorlar.

Mercedes-AMG, C43 modeline 48V yarı hibrit destekli 2.0 litre hacminde bir ünite yerleştiriyor. 410 beygir güç ve 500 Nm tork değerleri sunan C43, boost fonksiyonu aktif edildiğinde kısa bir süre kapsamında 13 beygirlik ekstra gücü kullanıma alıyor. Ortaya çıkan güç 9 ileri MCT otomatik şanzıman ile 4 tekerleğe aktarılıyor.

Motorda yapılan güçlendirme çalışmaları altyapıda da devam ediyor. Mercedes-AMG, modelin direksiyon ve yük taşıma mafsallarını değiştirirken, ön aksı revize ediyor. Model adaptif AMG amortisörlere sahipken, Mercedes-Benz'in C-Serisi dahil yeni modellerinin neredeyse tümünde kullandığı 4WS sistemi, C43'e özel olarak uyarlanıyor ve hareketli arka akslar 2,5 dereceye kadar açı sağlayabiliyor. Marka bahsi geçen güncellemeleri yaptığı modelin güç dağılımını 31/69 olarak ayarlıyor.

Bahsettiğimiz bütün güncellemeler kapsamında son halini alan Mercedes-AMG C43, 0-100 hızlanmasını 4.6 saniyede tamamlıyor. Marka otomobilde standart olarak 18 inç jantları sunarken, 19 ve 20 inçlik opsiyonlar da alınabiliyor. 18 inçlik jantlar ile son hızı 250 km/s olarak ölçülen otomobil, 19 ve 20 inçlik opsiyon jantlarla 265 km/s hıza kadar ulaşabiliyor.

Mercedes-AMG, Formula tecrübeleri dolayısıyla düşük hacimli motorlarda çok yüksek performans veren motorlar üretebiliyor. Marka bunun örneklerini A45 ve CLA45 gibi modellerde de sunmuşken, geldiğimiz noktada C43'te bile bu hacimlerden bu güçlerin alınması teknolojik anlamda etkileyici noktada. Henüz 63 versiyonunu görmediğimiz C-Serisi, 43 seçeneğinde bile bu kadar performans sunarken merakımızı artırıyor. Bütün bunların arka planında ise büyük hacimli atmosferik üniteleri seven ben ve benim gibi petrol headler için, bu modeller keyif unsuru olmaktan uzak noktalara yerleşiyor...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us