Fiat Tipo ve Panda'nın Özel Versiyonu Olan Garmin Edition Tanıtıldı

Fiat Tipo ve Panda'nın Özel Versiyonu Olan Garmin Edition Tanıtıldı

Fiat markalar ile ortaklıklar konusunda başarılı bir üretici, özellikle 500 gibi ikonik modeller için yaptığı marka işbirlikleri epey yoğunlukta. Marka şimdi ise Tipo ve Panda modelleri için özel bir versiyon tanıtıyor ve bu modeller satın alındığında yanında bir adet akıllı saat sunuluyor. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Fiat, 356 proje kodlu modeli Türkiye pazarında Egea, Avrupa pazarında Tipo ve Amerika pazarında Dodge markası altında Neon olarak satışa sunuyordu. Haberimizde model adından Tipo olarak bahsetmemizin sebebi, otomobilin bu versiyonunun sadece Avrupa için sunulacak olması.

Fiat Panda Garmin

Fiat Panda, markanın ikonik modeller arasında yer alıyor, 90lara bakıldığında çok daha özel bir model olarak yer alan Panda, devamlılığını 500 kadar iyi sağlayamadı. Fiat Panda Garmin, Foresta Yeşili rengi ile geliyor, bu özel renk yan profile yerleştirilen turuncu çizgi detayı ile iyi bir kontrast içerisine giriyor. Bahsettiğimiz turuncu renk, modelin 15 inç boyutlu, günümüz jantlarına göre oldukça küçük denebilecek jantlarının üzerine "Panda" ibaresinin işlenmesinde de kullanılıyor. Model ön yüzde mat gri renkli bir koruma paneli, yan tarafta aynı renkte kapı korumaları ve aynaları ile renk kombinasyonunu tamamlıyor.

İç mekana geçildiğinde turuncu dikiş detayları ile süslenen koltukların sırt yüzeylerinde Garmin ibaresine yer verilirken, aslında eski bir panel olan turuncu gösterge panelleri de ortama şans eseri bir uyum sağlıyor. Bağlantı tarafında 7 inç dokunmatik panel ile gelen Panda'da, Apple CarPlay ve Android Auto sunuluyor.

Panda için son değineceğimiz konu ise otomobilde yer alan ünite olacak. Panda Garmin Edition, 1.0 litrelik hibrit destekli 70 beygirlik bir motor ile sunulacak.

Fiat Tipo Garmin

Fiat Tipo, Panda'dan farklı olarak Foresta Yeşili yanında; Gelato White, Colosseo Grey, Maestro Grey, Cinema Black dahil olmak üzere 4 ekstra renk seçeneği ile sunuluyor. Tipo'nun dış detaylarında Panda ile aynı dokunuşlar bulunuyor. Yanda bulunan turuncu çizgi varlığını sürdürürken, jantlara eklenen turuncu detaylar, panjura eklenen ufak turuncu çizgiler ile takım görevi üstleniyor. Gri renk ise aynalar, marşpiyeller ve ön tamponda varlık gösteriyor.

Tipo iç mekanda Panda'ya göre çok daha premium bir resim çiziyor. Turuncu dikişler ile süslenen ve sırtlıklarda Garmin ibarelerini bulunduran koltuklar, bu sefer turuncu göstergeler ile uyum sağlayamıyor; çünkü Tipo, kısmi dijital bir göster paneli sunuyor. Aynı zamanda bağlantı tarafında sunulan 10 inç boyutlu, dokunmatik ve çift cihazın aynı anda bağlanabildiği Apple CarPlay ve Android Auto  desteği sunan panel, hoş bir deneyim yaşatıyor.

Tipo'nun kalbine baktığımızda, geçtiğimiz aylarda epey konuşulan hibrit ünite ile karşılaşıyoruz. 1.5 litre hacminde, turboşarjlı hafif hibrit motor, 130 beygir güç sunuyor. Tipo'da bulunan hibrit desteği çok üstün seviyeli bir elektrik deneyimi yaşatmasa da gerekli noktalarda yaptığı müdahaleler neticesinde, yakıt tüketimini azaltmakta yardımcı olurken, modelde büyük hacimli benzinli motor isteyenler için tek adres konumunda bulunuyor.

Garmin Venu Sq

Bahsettiğimiz her iki model de Garmin Venu Sq saat ile gelecek. 20den fazla açık ve kapalı alan sporu denetleyebilen akıllı saat, 6 günlük pil ömrü sunuyor ve 200 saat aktivite kaydı yapabiliyor. Hem İos hem de Anrdoid ekosistemlerinde desteklenen ürünün GPS modunda pil ömrü 14 saat olarak belirtiliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us