Yeni Ford Mustang Mach-E

Yeni Ford Mustang Mach-E

Otomobillerle en ufak bir bağlantısı olanların bile hayallerinin kıyısında köşesinde duran Mustang efsanesi, tamamen elektrikli bir dönüşüme girerek geçmiş ile geleceği birleştirdi. Peki 2021 yılında karşımıza çıkan tamamen elektrikli Mustang Mach-E'de bizi ne bekliyor?

2021'de Yenilikler Neler?

Ford Mustang Mach-E, çok yakın gelecekte hayatımızdan büyük ölçüde çıkacak içten yanmalı motorlardan tamamen elektrikli otomobillere geçişin çok daha fazla yaklaştığını bizlere en net haliyle hissettiriyor.

Her ne kadar isminin başında Mustang yer alsa da Yeni Mustang Mach-E, Ford'un efsanevi modeli Mustang ile arasında bir bağ taşımıyor. Tamamen yeni bir platform ve teknik ile geliştirilen Yeni Mustang Mach-E, hali hazırda iki farklı pil seçeneği ve ister dört ister arkadan çekiş seçeneği ile kullanıcılarını bekliyor.

Beş kişinin oldukça rahat bir seyahat etmesine olanak sağlayan ve kargolama alanında oldukça cömert değerler sunan Yeni Mustang Mach-E ile ister uzun yolculuk yapın isterse günlük kullanın her daim optimum verimi alacaksınız.

Safkan Mustang tutkunları Ford'un bu yeni tamamen elektrikli modelinin ismi hakkında olumsuz düşüncelere sahip olsalar da Ford bu hamle ile tamamen elektrikli SUV'una tüm dikkatleri çekmeyi hedefliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Ford Mustang Mach-E, standart olarak 75,7 kWh pil veya bir üst donanımda 98,8 kWh'lik lityum iyon pil paketi ile satışa sunuluyor. Bu piller Yeni Mustang Mach-E'nin çekiş özelliklerine göre ya sadece arka aksa ya da ön ve arka aksa yerleşik olarak geliyor.

Her iki aksta yer alan piller ile dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Yeni Mustang Mach-E, toplamda 480 beygir güç ve 855 Nm tork ile elektriğin gücünü iliklerinizde hissetmenizi sağlıyor.

Bu güç değerleri ile Yeni Mach-E 0'dan 100'e 3.5 saniyede çıkmayı başarıyor. Bununla birlikte üstünde gelen 18 inç jant lastik ya da opsiyonel olarak satın alınabilen 20 inç büyüklüğündeki jantlar ile sürüş karakterinizi şekillendirebiliyorsunuz.

Standart bir SUV'e göre oldukça hızlı ve güçlü olan Yeni Mustang Mach-E etkileyici performansı ile hem sürücüye hem de yolculara oldukça keyifli anlar yaşatıyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

2021 Ford Mustang Mach-E, pil paketi ve elektrikli motorların tipine bağlı olarak 340 ila 500 km uzunluğunda menzil vadediyor. Bu değerler, elektrikli otomobil pazarında oldukça popüler olan Tesla modelleri ile kıyaslandığında kulağa pek tatmin edici gelmiyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Mustang Mach-E'nin bataryaları tabanına yayıldığından dolayı iç mekanda hissedilir derecede geniş bir yaşam alanı bulunuyor. Oldukça modern ve çağ ötesi tasarımı nedeniyle özellikle benim gibi klasik otomobillere daha yakın hisseden insanların alışması biraz zaman alacaktır.

Ayrıca, teknoloji ve lüks özellikler tarafında da güzel özellikler barındıran Yeni Mach-E'de özelleştirilebilen iç ortam aydınlatması, ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, kablosuz şarj standı, panaromik açılır cam tavan ve çok daha fazlasını sunan özellikler bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Mach-E'nin ön konsolu üzerinde bulunan ve dikey olarak yerleştirilmiş 15,5 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranının içinde Ford'un yeni nesil işletim sistemi SYNC bulunuyor.

Kişiselleştirilebilen ve birden fazla sürücü profili tanımlanabilen bu ekran üzerinden kendi zevkinize göre Yeni Mustang Mach-E'nin süürş karakterini ayarlayabiliyorsunuz.

Bununla birlikte, Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonlarının yanı sıra Wi-Fi erişim noktası ve Bang&Olufsen ses sistemi de satın alınabiliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Ford Mustang Mach-E'de geniş bir sürücü yardımcı özellikleri listesi bulunuyor. Bu özelliklerin doğrultusunda Yeni Mach-E ile ultra güvenli bir seyahat gerçekleştirmenin yanı sıra neredeyse otonom bir sürüş deneyimi de yaşayacaksınız.

Yeni Mustang Mach-E'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Ön çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us