Ford Focus Yenilenen Detaylarıyla Karşımızda

Ford Focus Yenilenen Detaylarıyla Karşımızda

Ford'un C segmentindeki güçlü oyuncusu Focus, yenilenen model ailesi ardından güncellendi. Makyaj öncesi eksiklerini başarılı bir şekilde tamamlayan model rekabette daha üst sıralara ulaşacaktır. Gelin Yeni Focus'un detaylarına bakalım.

Tasarım Detayları

Makyajlı Focus'un ön profiline baktığınızda ciddi bir değişim ile karşılaşıyorsunuz, son zamanlarda karşımıza çıkan makyaj operasyonlarını göre büyük ölçekli olarak nitelendirilebilecek bu değişim; tampon, panjur, far ve hava girişlerini kapsıyor. Model bu güncellemelerle daha dinamik detaylara sahip oluyor.

Arka yapı incelendiğinde önde olan kadar büyük bir değişim görülmüyor. Bu noktada yapılan değişimler arka stop grubunun animasyonlarının değişimi gibi küçük detaylarla sınırlı kalıyor. Ford buradaki başarılı formülü koruyor.

İç Mekan Detayları

Ford Focus'un iç mekanına bakıldığında dikkat çeken ilk unsur ciddi boyutlara ulaşan dikdörtgen yapılı ekran oluyor. Opsiyonlar dahilinde boyutu 13,2 inçe kadar çıkarılabilen bu ekran önceki jenerasyonda bulunan minimal boyutlardaki panele nazaran oldukça fazla yer domine ediyor. Aynı zamanda bu panel Mustang Mach-E'de de görülen uzaktan güncelleme özelliği ile birlikte geliyor.

Teknik Detaylar

Makyajlı Ford Focus en büyük yeniliği teknik kısımda yaşıyor ve yeni motor-şanzıman kombinasyonları sunuluyor. Eklenen 1.0 litre hacimli motor, 100, 125 ve 155 beygirlik mild hybrid alternatifler ile geliyor. 100 beygirlik seçenek en baz olarak konumlanırken 6 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor. 125 ve 155 beygirlik 48 V mild hybrid destekli seçenekler ise yeni eklenen 7 ileri çift kavrama şanzıman ile geliyor.

Focus yeni eklenen motor şanzıman ikilisi hariç 1.5 litrelik 120 beygir gücündeki dizel seçeneği ve modelin en güzel yorumu olan ST versiyondaki 2.3 litre 276 beygirlik motoru muhafaza ediyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Ford Ranger

Yeni Ford Ranger

Yeni Ford GT

Yeni Ford GT

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us