Yeni BMW i3

Yeni BMW i3

2011 yılında ilk defa duyurulduğundaki konsept tasarımını seri üretime girdiği günden bu yana korumayı sürdüren tamamen elektrikli BMW i3, bir dizi güncellemeler alıyor. Peki, Yeni BMW i3'te bizi ne bekliyor?

2021'de Yenilikler Neler?

En sıkı rakipleri Tesla Model 3, Chevrolet Bolt EV ve Hyundai Kona Electric ile kıyaslandığında benzer pil hacmi ve benzer etiket fiyatı ile zor bir segmentte mücadele eden BMW i3, içinde bulunduğumuz 2021 yılında bir dizi güncellemeler yaşıyor.

Hali hazırda standart olarak sunulan 245 Km menzile ek olarak satın alabileceğiniz bir de benzin motoru desteği ile rakipleri arasından sıyrılmaya çalışan i3, içten yanmalı motordan vazgeçmekte zorlanan müşteriler için iyi bir tercih olabilir.

İç mekandaki konsept otomobil tarzı ile klasik otomobil tutkunlarını ikna etmekte zorlanan BMW i3, bu tasarımını üstün kalitedeki kumaş ve deri kaplamalar ile kapatmaya çalışıyor.

Tüm dünyada hızlanan ve Avrupa'daki 2030 hedefleri doğrultusundaki tamamen elektrikli hareketinin ilk oyuncularından olan BMW i3, filoya katılacak olan i4 sedan ve iX SUV gibi modellerle birlikte daha güçlü rekabet edeceğe benziyor.

BMW, 2021 yılı için i3'e yalnızca tek bir güncelleme getiriyor. Öncesinde isteğe bağlı şekilde satın alınabilen adaptif LED farların standart olarak sunulacağını ve 2021 yılının i3 için son yıl olacağı açıklandı!

Motor, Şanzıman ve Performans

Gaza bastığınız her an ayağınızın altındaki gücü hissettiğiniz BMW i3'ün doğrudan tahrikli şanzımanı oldukça iyi şekilde çalışıyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 6.6 saniyede hızlanmayı başaran i3, boyutlarına göre iyi diyebileceğimiz bir süre çıkartıyor.

Böylesine ufak ve genellikle şehir içinde kullanılacak bir otomobilin en çok dikkat edilen bir diğer detayı ise süspansiyon sistemi oluyor. Yeni BMW i3'ün süspansiyon sistemi, yoldaki çatlakları, tümsekleri ve lastik çukurlarını absorbe ederek kabin içine geçirmemekte oldukça başarılı oluyor.

Buna nazaran hafif ve hissiz direksiyon tepkileri ile  Yeni BMW i3, özellikle direksiyonda biraz daha yolu ve otomobili hissetmek isteyen kullanıcıları üzeceğe benziyor. Daha hafif ve hissiz direksiyonun en büyük artısını yoğun trafik kullanımlarında alıyoruz.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Bünyesinde yer alan 42,2 kWh'lık pil takımı ve bunlardan elde ettiği 245 Km uzunluğundaki tamamen elektrikli sürüş menzili ile en sıkı rakipleri arasında anılan Chevrolet Bolt EV'nin 60,0 kWh'lık pili ve 415 Km uzunluğundaki sürüş menzili ile arasındaki rekabeti kaybediyor.

Aynı şekilde Tesla Model 3 de en büyük pili ile 565 Km uzunluğunda tamamen elektrikli sürüş menzili elde ediyor. Tüm bunlara rağmen, pil seviyeniz yüzde 5'e geldiğinde opsiyonel olarak satın alınan benzinli motorun harekete geçmesi Yeni BMW i3'ün avantajları arasında yer alabilir.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni BMW i3'ün iç mekanı tam anlamıyla küçük boyutlara sahip bir şehir içi otomobilini yansıtıyor. Buna karşın ön sürücü ve yolcu koltuğunun konforuna göre arka yolcuların nispeten rahatsız oluşu yine BMW i3'ün hanesine eksi olarak yazılıyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında ise kendisinden beklenenden fazlasını vermeyen i3, iki kişinin tam anlamıyla oldukça konforlu seyahat etmesine imkan sunuyor. Bununla birlikte arka yolcuların araca daha rahat inip binmesini sağlayan tersine açılır arka kapılar Yeni i3'ün hanesine artı puan olarak yazılıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yen, BMW i3'ün ön konsolu üzerinde yer alan devasa ekran oldukça şık ve işlevsel gözüküyor. Kullanımı oldukça basit olan bu ekran üzerinde BMW'nin iDrive 6 adını verdiği arayüzü yer alıyor.

Ayrıca, bu ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto kablosuz bağlantı ekipmanlarını ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Teknoloji tarafında benden artı puanı kapan diğer özellik ise USB bağlantı noktalarının ön konsol üzerinde yer alması oluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni BMW i3'te birçok üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliği sunulsa da bunların neredeyse hiçbiri standart değil. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden de başarılı bir şekilde ayrılan BMW i3'ün standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Otomatik acil frenleme
  • İleri çarpışma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us