Tamamen Elektrikli Ford E-Transit Custom Tanıtıldı

Tamamen Elektrikli Ford E-Transit Custom Tanıtıldı

Ford Otosan ticari tarafta ciddi adımlar atmaya devam ediyor. E-Transit sonrasında markanın ikinci elektrikli ticarisi olarak konumlanacak E-Transit Custom, Türk mühendisler tarafından geliştirildi. Dikkat çekici modelin detaylarına birlikte bakalım.

Elektrifikasyonda binek otomobiller kadar önemli olan hususlardan biri özellikle şehir içi dolaşımda olan ticari modeller. Taşıdıkları yükler dolayısıyla büyük motorlara ve paralel şekilde yüksek yakıt tüketimine sahip olan bu araçlar, ne kadar yakıt o kadar emisyon matematiğiyle bakıldığında şehirlerdeki karbon salınımına büyük katkı sağlıyor. Ford Pro çatısı altında gelecek olan E-Transit Custom, işletmeler için düşük maliyetli ve çevreye saygılı bir alternatif olarak konumlanacak.

Transit Custom uzun yıllardır üretiliyor ve kendi sınıfı baz alındığında Avrupa'nın en çok satan modeli olarak konumlanıyor. Geçen yıllarda aldığı makyajlara rağmen eski bir tasarıma sahip olan Transit Custom, elektrifikasyon ile yeni yüzünü gösterdi. Yenilenen ön ve arka profiller modelin yenilikçi duruşunu oldukça öne çıkarıyor.

Markanın geçen yıl duyurduğu 2 milyon Euro'luk yatırım kapsamında ortaya çıkarılan model, Ford Pro'nun yazılım, şarj, hizmet ve finansman çözümleri dahilinde gelecek. 380 kilometrelik menzil sunacak ve DC hızlı şarjı destekleyecek olan model, sürekli bağlantı teknolojileriyle işletmelerin işlerini kolaylaştıracak. Bunların yanında ProPower Onboard gibi etkileyici özellikler sunan araç, gerektiği takdirde aydınlatma ve elektrikli cihazlar için güç sağlayıcısını olabilecek.

Ayrıca E-Transit Custom, Otosan'ın geliştirdiği son ticari model olmayacak; E-Transit ve E-Transit Custom'ın yanında 2024 itibari ile karşımıza çıkacak olan tam elektrikli modeller Transit Courier, Tourneo Custom ve Tourneo Courier önümüzdeki 2 yıl içerisinde 5 modellik bir aile oluşturacak.

Avrupa'da satılan Transit ailesinin üretiminin %87'lik bölümünü üstlenen Ford Otosan, markanın 2035 itibariyle Avrupa'da tam elektriklenme ve Kocaeli fabrikasını karbon nötr hale getirme yolunda ciddi adımlarla ilerliyor. 2023'ün ikinci yarısından itibaren bantlara girecek olan E-Transit Custom hakkında daha detaylı bilgiler ileriki süreçte paylaşılacak. Ayrıca Alman üretici Volkswagen'in, Transporter modelinin üretimini de Ford Otosan'ın yapacağını hatırlatmakta fayda var.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us