Elektrikli Motosiklet BMW CE 04 ve Türkiye Fiyatları

Elektrikli Motosiklet BMW CE 04 ve Türkiye Fiyatları

BMW ikonik modelleri olan bir motosiklet üreticisi olsa da scooter tarafından fazla tecrübeli ve başarılı bir marka olduğu söylenemez. Geçtiğimiz dönemlerde scooterda inovasyon yapma yolunda adımlar atmış olan Alman üretici, üzeri kapalı, otomobile benzer yapıda bir cam ile sunulan scooter modelleri üretmişti. 4 noktalı emniyet kemeriyle alışılagelmiş motosiklet kavramından oldukça uzak olan bu modeller, kasksız şekilde kullanılıyordu. C1 ve varyasyonları sonrasında çıkardığı C400 ve versiyonları ile başarılı olan BMW, şimdi iddialı modeli CE 04'ü Türkiye'de satışa sunuyor.

BMW CE 04'ün Tasarımsal Detayları

BMW CE 04'ü öncelikle inovatif tasarımıyla ele almak gerekirse, motosikletin bu döneme ait olmadığını düşünebilirsiniz. Elektrikli yapının getirdiği faydaları sonuna kadar kullanan BMW, bataryaları scooterın alt tabanına yerleştirmiş, ortada içten yanmalı motorun yer kaplaması problemi kalmadığından motosiklette epey büyük saklama gözleri bulunuyor. Selenin altında bulunan ve kask konulabilen alan bunların en önemlisi olabilir. Seleden bahsetmişken BMW CE 04'ün selesi hareketli bir yapıda sunuluyor, bu fonksiyon sayesinde gidona olan mesafenizi rahatça ayarlayabiliyor ve ideal sürüş pozisyonunuzu bulabiliyorsunuz. CE 04 beyaz ve füme olmak üzere iki adet renk seçeneği ile satın alınabiliyor, BMW bu scooter için Tokyo Connect GTX adlı bir ceket sunuyor ve bu ceketin arkasında bulunan LED ışıklandırmalar fark edilebilirliğinizi artırıyor.

Motosiklet elektrikli bir model olması dolayısıyla teknolojik olarakta beklenti içine sokuyor. Scooterın ön panelinde bulunan 10,25 inç boyutlu TFT ekran, devasa boyutları ve BMW Motorrad Connectivity ve BMW Motorrad Connected uygulamaları ile telefonunuz ile motosikletiniz arasında bir köprü oluşturuyor. Bu panel otomobillerde sunulan bütün multimedya özelliklerini sunuyor, panel aracılığı ile menzil ve hız gibi standart bilgilere ulaşabilirken, navigasyon, çalma listeniz, bir sonraki varış noktanız gibi detayları kontrol edebiliyor, aynı zamanda telefon görüşmesi de gerçekleştirebiliyorsunuz.

BMW CE 04'ün Teknik Detayları

Alman marka tasarım ve teknolojide ortaya çıkardığı etkileyici sonuçları teknik kısımda da devam ettiriyor. CE 04, 31 kW (42 beygir) güç sunan elektrik motoru ile 120 kilometre saat hıza çıkabiliyor ve bu noktadan sonra limitöre takılıyor. Uygun koşullarda 130 kilometre menzile ulaşabilen scooter, markanın opsiyonel olarak sunduğu şarj aleti ile %0'dan %80'e 65 dakikada şarj olurken, prizden şarj ettiğiniz takdirde dolum 4 saat dolaylarına çıkıyor. Sınıfının ana amacı, pratik şehir içi ulaşımı baz alındığında önemli olan hızlar, yani 0-50 km/s arası hızlanmasını 2,6 saniyede tamamlayan motosiklet, ABS ve ASC özelliklerinin yanı sıra opsiyonel olarak sunulan DTC, ABS Pro ve akıllı acil durum çağrısı ECALL gibi güvenlik özellikleri de sunuyor.

BMW CE 04'ün Türkiye Fiyatı

Alman marka BMW, elektrikli scooterı CE 04'ü iki farklı donanım ile sunuyor; "Style Comfort" ve "Style Avantgarde" isimli donanımlar ile ülkemize girecek olan modelin donanımları arasında fiyat farkı yok denecek kadar az. Scooterın "Style Comfort" donanımının vergisiz fiyatı 210.104 Lira, vergiler eklendiğinde ise 255.360 Lira limitine geliniyor. Daha pahalı olan versiyon "Style Avantgarde" ise vergisiz olarak 210.242 Lira olarak fiyatlanırken vergiler dahilinde 255.528 Lira seviyesine çıkıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us