Dünyanın En Hızlı İvmelenen Otomobili Pininfarina Battista

Dünyanın En Hızlı İvmelenen Otomobili Pininfarina Battista

Pininfarina otomobil dünyasının sınırlarını oldukça zorladı. Temmuz ayında üretimine başlanan ve sınırlı sayıda üretilecek olan Battista modelinin teslimatına başlandı. Otomobil tutkunlarının merakla beklediği yeni model inanılmaz bir hızlanma değeri yakaladı ve ivmelenme konusunda bir dünya rekoruna imza attı.

Elektrik motorlarının hayatımıza girmesiyle birlikte ivmelenme tabiri de daha fazla duyulur oldu. Kabaca otomobil dünyasında 0’dan 100 km/h hıza ulaşma süresine tekabül eden bu tabir, elektrikli otomobiller ile birlikte birkaç sene önce hayal dahi edilemeyecek değerlere ulaştı.

Bir zamanların “super car” şeklinde tanımlanan otomobilleri dahi 5 saniyenin altında 0’dan 100 km/h hıza ulaştığında ciddi bir başarı olarak görülürken, bugün sıradan bir elektrikli otomobil rahatlıkla bu değerlere ulaşabiliyor. Dolayısıyla otomobil dünyasında artık tabirler değişiyor ve hatta otomobiller hızlandıkça yeni tabirler ekleniyor.

Pininfarina, 2018 Monterey Otomobil Haftasında görücüye çıkardığı Battista modelini geçtiğimiz Temmuz ayında üretmeye başladığını duyurmuştu. 150 adet üretileceği açıklanan Battista’nın üretimi tamamlanan ilk otomobilleri sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Teslimatın başlamasıyla birlikte Battista hakkında detaylı bilgiler de gelmeye başladı.

Dünya üzerinde caddede kullanılabilen en iyi hızlanan otomobil olduğu söylenen Pininfarina Battista’nın yol testleri yapıldı. 4 ayrı elektrik motorundan güç alan Battista, sadece 1,7 saniyede 0’dan 100 km/h hıza ulaşmayı başardı. 120 kilowatt saatlik bir batarya kapasitesine sahip olan Battista’nın 4 elektrik motoru tam 1900 beygir gibi inanılmaz bir güç üretebiliyor.

Akla sığmayacak kadar çabuk hızlanan ve inanılmaz bir güç üreten Battista’nın tork değeri ise tam 2300 Nm. Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen 2 siparişi teslim eden Pininfarina, Battista almak için sırada bekleyen diğer şanslı 148 kişinin siparişlerini teslim etmek için hızla çalışmaya devam ediyor. Bu denli güçlü bir otomobilin ulaşabileceği son hız ise 349 km/h ile sınırlandırılmış durumda.

Pininfarina mühendisleri bir otomobili bu kadar kısa bir sürede inanılmaz hızlara ulaştırmanın sadece güçle mümkün olamayacağını söyledi. Uzun bir AR-GE süreci sonrasında üretime geçen Battista’nın altında yatan olağan üstü mühendislik teknikleri bulunuyor. Ağırlık merkezinden aerodinamik tasarımına kadar her noktası ince elenip sık dokunan Battista, benzersiz bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

Bu benzersiz otomobile sahip olmanın benzersiz de bir bedeli olacak elbet. Pininfarina Battista almaya hak kazanan 150 şanslı insandan biri olabilirseniz, aynı zamanda 2,2 milyon avro ödemeyi de gözden çıkardınız demektir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us